Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lauf Grit voorvork op 3T fiets

Gravelbike Exploro nu ook met IJslandse verende voorvork verkrijgbaar.

Je moet nog altijd even goed kijken wat dat daar allemaal is onderaan die voorvork met de naam Lauf, maar het eigenzinnige ontwerp lijkt steeds meer ingang te vinden. Ook 3T monteert de Lauf Grit voorvork vanaf nu in zijn (al even eigenzinnige) do-it-all-bike Exploro.

De Grit van het IJslandse merk Lauf is een lichtgewicht voorvork met een radicaal anders dan anders uiterlijk en een veerweg van 30 mm. De Grit heeft zijn steekas in een ‘zwevende’ structuur van veerbladen met progressieve stijfheid. Het grote voordeel daarvan boven een conventionele geveerde voorvork is dat er geen onderhoud nodig is. De Lauf vork is ontwikkeld door voormalig prothese-maker Benedikt Skulason, en bedoeld voor de vele onverharde wegen op IJsland. Een ideaal stuk gereedschap dus ook voor gravelwegen elders op deze aardkloot.

Er passen 2.10 inch banden in de Lauf Grit, en voor 3T’s gravelfiets Exploro betekent dat dat hij daarmee nog grover offroad-werk aankan, richting het betere mountainbiken.

De CEO van 3T, de Nederlander René Wiertz, ging de Lauf zelf uittesten op IJsland en kwam enthousiast terug. “Op ruig terrein heb je net even meer marge dankzij de vering, al zullen echt snelle rijders op gewone gravelwegen wellicht kiezen voor de standaard 3T Luteus voorvork.”

De Lauf Grit Team Edition in wit-rode kleuren is verkrijgbaar in de 3T Online Store voor 850 euro.

 

Gerelateerde artikels