Deel dit artikel:

Lapierre en Alpine brengen samen een fiets op de markt

Frankrijk is dit weekend hét Europese sportland. De Tour de France nadert zijn ontknoping, de Tour voor vrouwen begint en ook vindt de GP van Frankrijk plaats. Lapierre en Alpine verenigen de wieler- en F1-wereld met een samenwerking.

Ter gelegenheid van de Grand Prix Formule 1 van Frankrijk op het Paul Ricard-circuit in Le Castellet bundelen Alpine en Lapierre hun krachten. Deze samenwerking moet binnenkort leiden tot de lancering een iconische fiets ‘met een uniek en specifiek ontwerp dat door beide partijen is gesigneerd’.

Het eerste Lapierre x Alpine-model wordt dit najaar officieel gelanceerd. Beide merken reppen over een ‘exclusieve feature’ die wordt onthuld op de volgende Paris World Motor Show (van 17 tot 23 oktober). Intussen zijn er al foto’s van autocoureur Esteban Ocon en renster Evita Muzic met een customized Lapierre x Alpine-fiets in omloop.

Lapierre is voor wielerliefhebbers een bekend merk. Het in 1946 opgerichte bedrijf is verbonden aan onder meer de mannenploeg Groupama-FDJ en vrouwenploeg FDJ-Suez-Futuroscope. Het merk verkoopt jaarlijks meer dan 130.000 fietsen in ruim veertig landen. Alpine, opgericht in 1955, staat bekend om zijn sportwagens in Franse stijl.

Gerelateerde artikels