Deel dit artikel:

Laatste zeshonderd tickets voor Maratona 2021 in de verkoop

De Maratona dles Dolomites blijft een van de grootste en meest geliefde uitdagingen onder racefietsers. Deze week start de inschrijving voor de editie van 2021 (zondag 4 juli). Er zijn nog zeshonderd starttickets te verkrijgen.

De Dolomieten, met bekende bergen als de Pordoi, Sella, Gardena, Campolongo, Falzarego, Giau en Valparola, zijn het decor van de Maratona dles Dolomites. Met de majestueuze berglandschappen op de achtergrond rijden de duizenden deelnemers een van de drie routes. De volledige Maratona is 138 kilometer lang en telt 4.230 hoogtemeters. De Medium route is 106 kilometer lang met 3.130 hoogtemeters. Tot slot is er de Sellaronda. Deze is 55 kilometer en goed voor 1.780 hoogtemeters.

Op zondag 4 juli is het tijd voor de 34ste editie van de Maratona. Die kon dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaan. Alle inschrijvers voor dit jaar kregen de gelegenheid om zich opnieuw in te tekenen voor komend jaar. Velen van hen deden dat. Van de negenduizend beschikbare startbewijzen zijn er nog zeshonderd over.

Drie inschrijfwijzen

Er zijn drie manieren om in aanmerking te komen voor een startnummer. De eerste manier is dat je je tussen 14 oktober en 4 november online voorinschrijft. Vervolgens neem je deel aan een loting die halverwege november plaatsvindt. De tweede manier is dat je vanaf nu een totaalpakket afneemt, inclusief een accommodatie (minimaal vier nachten). Je bent dan verzekerd van een startnummer. De derde manier is dat je een charity startbewijs afneemt. Dan betaal je meer en wordt er geld afgedragen aan een goed doel. Vanaf 24 maart 2021 gaan deze plaatsen online in de verkoop.