Deel dit artikel:

Kwaremont-Belisol Classic: tweedaags fietsfestijn in en rond Kuurne

Volgend weekend (zaterdag 27 en zondag 28 april) zorgen de Fun Bikers voor een mooi wielerevenement in Kuurne en omgeving: de Kwaremont-Belisol Classic. Ook dit jaar is de tocht opgenomen in het circuit van de Coppa Grinta!.

Fietsers hebben de keuze uit routes van 45, 65, 100 en 135 kilometer. Voor welke van de vier uitgepijlde tochten je ook gaat, je rijdt telkens over rustige en landelijke wegen. Voor de mindere kasseiliefhebbers wordt een omleiding voorzien rond de Oude Kwaremont, die ook in de parcoursen is opgenomen.

De start- en aankomstplaats is Hoeve Vandewalle, gelegen aan het Sportpark in Kuurne. Na aankomst is er mogelijkheid om deel te nemen aan een gezellige ‘après-bike’ bij Hoeve Vandewalle. Voor alle deelnemende dames wordt er een attentie voorzien. Op die manier wil de organisatie de deelname van fietsende vrouwen stimuleren.

Coppa Grinta!

De Kwaremont-Belisol Classic maakt deel uit van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je in 2019 ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. De zeventien Coppa Grinta!-tochten zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.