Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Komt er binnenkort een Vuelta voor vrouwen?

De Driedaagse Brugge-De Panne had er deze week al een. En komende en volgende week zondag hebben ook Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen er een: een editie voor vrouwen. Als het aan Javier Guillén ligt gaat zijn Vuelta a España dat spoor volgen.

Koersdirecteur Javier Guillén laat vandaag in de Spaanse media weten dat de Vuelta a España denkt aan een ronde van één week. De wedstrijd zou gelijktijdig met de Vuelta bij de heren verreden moeten worden. Helemaal nieuw is het thema vrouwenwielrennen niet voor de Spaanse wedstrijdorganisator. Sinds 2015 staat La Madrid Challenge op de koerskalender, een eendaagse wedstrijd door Madrid op de slotdag van de Vuelta a España. Jolien D’Hoore kon hier al twee keer de armen in de lucht steken.

Ook voor dit jaar staat er een eendaagse geagendeerd, laat Javier Guillén weten. “Voor volgend jaar willen we graag toewerken naar de organisatie van een driedaags evenement, maar we doen niets overhaast. We nemen de tijd en groeien stap voor stap. Hoe lang het zal duren voordat we een Vuelta van een week hebben, kan ik dus nog niet zeggen.”

Bij de UCI wordt het onderwerp vrouwenwielrennen ook al tijden met hoofdletters geschreven. Nog niet zo heel lang geleden stelde UCI-voorzitter David Lappartient dat in de nabije toekomst elke grote wedstrijd er ook voor vrouwen moet zijn. Parijs-Roubaix wordt al langere tijd genoemd als een van de koersen die snel zal volgen. ASO liet weten graag een Tour voor vrouwen te willen, maar dat dat om praktische redenen niet haalbaar lijkt.