Deel dit artikel:

Komoot vergemakkelijkt het sturen van je route naar je Garmin-toestel

Een prettige nieuwe feature voor gebruikers van Komoot met een Garmin-device. De app biedt vanaf heden de functie ‘naar apparaten sturen’. Daarmee open je routes eenvoudig op je fietscomputer van Garmin.

Steeds meer racefietsers en gravelbikers maken gebruik van Komoot. Het is een gebruiksvriendelijke app om routes op bekende en minder bekende bestemmingen te ontdekken. Daarnaast kun je er zelf routes mee bouwen. De app van Komoot is geschikt voor navigatie van deze routes, maar niet iedereen wil met een smartphone op het stuur rondtoeren.

Send to device

Met dank aan de nieuwe functie in de Komoot-app is het nu een stuk gemakkelijker geworden om de geselecteerde of zelf in elkaar gezette route naar je fietscomputer of smartwatch van Garmin te sturen. Wat je daarvoor nodig hebt is een geschikt Garmin-apparaat waarop je de Komoot Connect IQ-app kunt downloaden. Daarnaast moet je verbinding met internet kunnen maken.

De nieuwe feature werkt eenvoudig. Je klikt op ‘send to device’ (naar apparaat sturen) en selecteert je Garmin. Er verschijnt daarna op het scherm van je apparaat een pop-up met het verzoek om je Komoot-app te openen. Na een bevestiging wordt de route geladen. Zie voor stapsgewijze uitleg ook de video hieronder.

Pas je route onderweg aan

De sportievelingen met een smartwatch van Garmin profiteren van een extra functionaliteit: de mogelijkheid om routes via de Komoot-app aan te passen, zelfs tijdens het navigeren. Zonder enige routeonderbreking blijft de navigatiefunctie in werking. Besluit je onderweg om een extra ommetje te maken of de ronde in te korten, dan kan dat dus heel snel en eenvoudig.