Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Koga kiest toch nog voor race

Kimera, Durado en Colmaro vormen het racefietsenaanbod.

Dat Specialized weer terug was op Bike Motion het afgelopen weekeinde werd gevierd als de terugkeer van een verloren zoon, maar dat het Heerenveense Koga voor het eerst in vijf jaar weer zijn opwachting maakte in de Utrechtse Jaarbeurs, dat bleef goeddeels onopgemerkt. De reden ervan was even verrassend als prozaïsch: Koga had nieuws te melden op het gebied van racefietsen.

Persverantwoordelijke Harald Troost verduidelijkte: “Er heeft bij ons recent een discussie gewoed of we al dan niet moesten doorgaan met het maken van racefietsen. Onze core-business ligt tegenwoordig in de trekkingfietsen en in het e-bikesegment, maar onze roots, die liggen in de wielersport. Vandaar dat er toch opnieuw voor werd gekozen om daarmee verder te gaan. En omdat we vinden dat Bike Motion vooral een beurs is voor de sportieve fietser, zijn we nu hier, om de nieuwe racers te introduceren. Wat de mountainbikes in ons gamma aangaat, daarover vond een zelfde discussie plaats. En daar kwam uit dat we gaan stoppen met het maken van mtb’s”.

De line-up van racefietsen bestaat voor 2017 uit de Kimera Pro, een hardcore carbon racer met Dura Ace (4.999 euro), de Kimera Premium, meer allround fiets met hydraulische schijfremmen en Di2 voor 3.699 euro, twee Kimera’s Prestige (met Ultegra of met 105) met prijzen van 2.599 respectievelijk 2.299 euro.

In de categorie endurance racers zijn er de nieuwe Durado en Colmaro, beiden in verschillende afmontages. De Durado is een carbon langeafstandsbike met schijfremmen, de Colmaro een veelzijdige gravelracer van aluminium. Blikvanger op de Koga-stand was wel de Colmaro Rival 1, in een mosgroen jasje en met zoals de naam aangeeft de enkelbladsgroep Rival 1 van Sram. Die heeft 44 tanden vooraan en een 11/42 cassette achteraan. Ook voorhanden: hydraulische schijfremmen en Schwalbe G-One 35 mm banden. Puike bike, voor 1.799 euro! (RVS)