Deel dit artikel:

Koffiets: Kaffee-Cyclette in Diepenbeek

Stop je tijdens een rit weleens voor een tas koffie? Grinta! bezocht de afgelopen tijd een reeks zaken met een passie voor zowel koffie als fietsen. We brachten die onder in de Koffiets-serie. Eén van de zaken is Kaffee-Cyclette in Diepenbeek.

Op het marktplein van Diepenbeek, tussen Genk en Hasselt, vind je Kaffee-Cyclette. De attractie Fietsen door het Water ligt een paar kilometer verder. Het mooie logo met kettingblad en dampend kopje koffie legt subtiel de link tussen koffie en fietsen. Eigenaar Jonas De Backer won in 2013 brons op het BK mountainbike na Nys en Meeusen, maar schat zijn top 20-plaatsen in de wereldbeker hoger in. Toen Rio 2016 niet meer haalbaar was, verdiepte hij zich verder in koffie en zag deze espressobar het levenslicht. Die passie voor koffie vond zijn oorsprong op stage in Spanje. Jonas begon te experimenteren en raakte onder de indruk van Caffènation, een koffiebrander die ethiek en transparante prijzen hoog in het vaandel draagt.

De linkse kant van de kaart bij Kaffee-Cyclette is gewijd aan de koffievariëteiten: zwart, met melk (ook havermout of kokos) en Iced Coffees. The Flecha verwijst naar de bijnaam van een bevriende coureur die de doppio met specifieke chocolade en melkschuim adviseerde. Aan de rechterkant tref je limonades, thee en warme chocolademelk met verwijzingen naar de koers. De regenboogtrui, met smarties erin bijvoorbeeld. Of Paris-Roubaix, een versie met marshmallows. Huisgemaakt gebak is ook verkrijgbaar. Snacks staan er niet op de kaart.

Je komt de zaak binnen langs de bike lane waar je de fiets kunt achterlaten tegen het muurtje. Aan de muur nog wat kaderplaatjes van Jonas, accessoires en koffiegadgets. Er bestaat een eigen kledinglijn met bijpassende sokken. Bij goed weer kan je buiten op de brede stoep bij het marktplein zitten. Het interieur is sober, de sfeer authentiek en amicaal, de koffie perfect. En dat is niet enkel onze mening, blijkt uit de vele positieve commentaren online. Zeker een stop waard bij je tocht door Limburg!

  • Ga voor meer informatie naar de website
  • Adres: Marktplein 37/1, 3590  Diepenbeek