Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Koersvakantie’… in West-Vlaanderen!

Koers trekt vele buitenlandse wielerfans aan.

West-Vlaanderen profileert zich als dé ideale uitvalsbasis om de voorjaarsklassiekers live mee te maken en wil dat koppelen aan het verblijfstoerisme. De provincie lanceert daarvoor de campagne én de website ‘Beleef de Koers’.

Uit onderzoek is gebleken dat binnen- en vooral ook buitenlandse wielerfans tijdens het voorjaar speciaal naar West-Vlaanderen afzakken voor de koers. Met de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door West-Vlaanderen, de Handzame Classic, Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, de Driedaagse van De Panne, de Ronde van Vlaanderen en het nabije Roubaix is het aanbod de komende weken dan ook enorm. Logisch dat veel van die bezoekers er een meerdaagse van maken.

Liefst 55% van die buitenlanders pikt meerdere van die voorjaarswedstrijden mee en blijft overnachten. Precies die groep wil men nu een soort ’totaalpakket’ aanbieden. Want velen willen ondertussen de couleur locale en de vele  bezienswaardigheden van de streek meepikken, zelf een ritje op het parcours fietsen, de oorlogskerkhoven, (wieler)musea of brouwerijen bezoeken, shoppen en lekker eten – kortom, er een combinatie van ‘koers en vakantie’ van maken.

“De beleving van de koers leeft sterk in West-Vlaanderen en liefhebbers uit alle hoeken van de wereld komen bij ons langs het parcours de klassiekers volgen”, aldus gedeputeerde Franky De Block. “Met onze campagne willen we hen inspireren om in West-Vlaanderen een korte vakantie te plannen in het zog van het wielerpeloton.”

Daarvoor pakt Westtoer uit met een drietalig promotiefilmpje op Facebook en YouTube. Een nieuwe website brengt informatie over voornoemde voorjaarswedstrijden en toeristische troeven in de buurt. Met ‘Beleef de Koers’ mikt men niet alleen op wielerfans uit het binnenland, maar evenzeer op potentiële doelgroepen uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. (foto: Westtoer)

Gerelateerde artikels