Deel dit artikel:

Knog houdt oogje in het zeil

Knog legt meer focus op fietsbeveiliging. Het merk lanceert met zijn Scout Bike Alarm & Finder een gecombineerd fietsalarm en tracking device dat ervoor moet zorgen dat dieven je fiets liever laten staan. De Scout is los te koop en op reeds aangeschafte fietsen te monteren. 

Naar eigen zeggen heeft Knog zo’n drie jaar de tijd genomen om de Scout te ontwikkelen. Het kleine apparaatje voorziet in twee functies: een fietsalarm en een tracking systeem. Dat laatste wil zeggen dat de fiets nauwkeurig is te volgen zodra hij wordt gestolen, bijvoorbeeld thuis in de garage of in de parking van een toertocht. 

Het apparaat werkt vrij simpel. Je monteert de Scout ter hoogte van de bidonhouder met behulp van de meegeleverde, fraudebestendige veiligheidsschroeven. Het kastje weegt volgens Knog minder dan 30 gram. Vervolgens koppel je de opgeladen Scout aan je smartphone. Op dit moment is hij enkel compatibel met een Apple iPhone. 

In de praktijk gaat het als volgt: na stalling van je fiets schakel je het apparaat in op de Scout of in de Knog-app op de smartphone. Met de multifunctionele ledverlichting op het apparaat kan je zien of de Scout is ingeschakeld, of het apparaat is gekoppeld en wat de batterijstatus is. 

Zodra de eenheid is ingeschakeld, zorgt elke beweging van de fiets voor een volgens Knog ‘onmogelijk te negeren alarm van 85 decibel’. De Scout stuurt dan een waarschuwing naar je iPhone om je op de hoogte te stellen en je de mogelijkheid te geven om de locatie van je fiets te traceren via de app. In samenwerking met de politie werk je aan opsporing van de fiets. 

Knog stelt dat de batterij van de oplaadbare unit zes maanden meegaat. Met een waterdichtheid van IP67 kun je hem onder alle weersomstandigheden gebruiken, zoals regen en sneeuw. Ook een strenge fietswasbeurt moet geen enkel probleem zijn. De Scout komt later deze maand beschikbaar.

Gerelateerde artikels