Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Klassieker van het Goede Doel is er in coronaveilige versie

De Klassieker van het Goede Doel is er volgende maand in een coronaveilige versie. De organisatie biedt wegritten van 75, 105 en 120 kilometer.

Bij interesse schrijf je je online in (voor 10 euro per persoon). Vervolgens ontvang je vanaf 2 april drie gpx-routes in je mailbox. Die upload je in de fietsnavigatie, zodat je de tochten zelf kunt rijden op een zelf gekozen moment. Er is geen centraal vertrekpunt. Je kunt zelf bepalen op welk punt je inpikt. Rijd je eerst met de auto naar het parcours, dan voorziet de organisatie nog in handige parkeertips.

Wil je het echte toertochtgevoel ervaren, dan raadt de Klassieker van het Goede Doel aan om de route in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 april te rijden. In dat weekend voorziet de organisaties in vele extra’s: een uitgepijld parcours, inclusief de nodige gevaar- en informatieborden, en de sfeer van een wielerwedstrijd. Uiteraard worden daarbij de coronamaatregelen in acht genomen.

Een rijkgevuld buffet aan de bevoorrading is nog niet mogelijk. Voor de eerste duizend inschrijvers heeft de organisatie wel iets leuks: een giftbag van Bioracer met daarin onder andere een bidon van Cycling Vlaanderen, twee sportrepen en een energiegel van Born en een blikje Maes 0,0%. Die giftbag kan op 10 of 11 april worden afgehaald in Zulte of nadien bij Fashion for Cycling in Lotenhulle.

Steun het goede doel

Met deelname aan de Klassieker van het Goede Doel ondersteun je het Back on Track Fonds. Dat biedt steun aan kankerpatiënten die na hun behandeling de draad van het normale leven terug op willen pakken.

Gerelateerde artikels