Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kies het wiel van Andrea Tafi in de Cycling Tour

Eén van de meest legendarische wielerploegen uit het recente verleden is Mapei. Andrea Tafi was één van de herkenbare gezichten van de sterrenformatie. De Italiaan rijdt mee in de Mapei Cycling Tour die in samenwerking met Mapei wordt gehouden (zaterdag 25 augustus).

Andrea Tafi was een klasbak. In zijn debuutjaar won hij al meteen etappes in de wielerrondes van Murcia en Luxemburg. In de jaren daarna ontwikkelde hij zich als tempobeul tot een meesterknecht van hors catégorie die met enige regelmaat ook zelf grote koersen wist te winnen. De Ronde van Lombardije, Parijs-Roubaix, Parijs-Tours en de Ronde van Vlaanderen staan alle op zijn erelijst.

De markante Italiaan, die tegenwoordig zijn eigen lijn in wielerkleding heeft, staat dit jaar aan de start van de tweede editie van de Mapei Cycling Tour. Die wordt gehouden in samenwerking met Mapei. Om 9.00 uur vertrekt het peloton en wordt er gereden in Visé en omgeving. Er zijn drie afstanden: 61, 97 en 125 kilometer. Inschrijven voor de Cycling Tour kan via de website van Mapei.