Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kask herontwerpt zijn Protone

Het Italiaanse merk heeft de vernieuwde versie van zijn meest emblematische helm geïntroduceerd: de Protone Icon. Meer comfort, meer veiligheid en meer design, en dat zonder af te doen aan het karakter van de eerste versie van de Protone.

Het willen veranderen van een helm die zo’n naam draagt is niet zonder risico. De eerste Kask Protone werd gedragen door de beste atleten ter wereld en staat voor vijf eindzeges in de Tour de France, drie in de Giro, twee in de Vuelta en vier gouden medailles op de Olympische Spelen van Rio en Tokyo.

Kask heeft een revisie toch aangedurfd, al hebben ze het uitzicht en de karakteristieken behouden die van de Protone een iconische helm maakten. Maar het verschil tussen ‘oud’ en ‘nieuw’, zijn de ingrepen op vlak van moderniteit, veiligheid en esthetiek. En daar is hij dan: de nieuwe Protone Icon.

Veiligheid

De evolutie van de helm is meer dan enkel op het gebied van schoonheid. Zijn gehele structuur werd herzien, te beginnen met de interne behuizing die veiliger is gemaakt en nog meer bescherming moet bieden aan het hoofd in geval van valpartijen of ongelukken. De vernieuwde versie voorziet ook een verbeterde ventilatie en een verhoogde aerodynamica in vergelijking met de voorgaande versie.

Het comfort en de stabiliteit van de helm zijn net zo goed verbeterd, claimt Kask. OCTOFIT+, een nieuw systeem om de geep van de helm aan te passen, moet het dragen van de helm nog ergonomischer maken. De draaiknop achteraan biedt ook meer ruimte voor fietsers met lange haren, die voortaan zonder problemen hun haren kwijt kunnen achteraan de helm.

Verkrijgbaar in drie maten (S, M en L), kan de nieuwe Protone hoofdomtrekken van 50 tot 62 centimeter dekken. Hij weegt 230 g (de medium maat althans) en is te koop voor 275 euro.