Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kask For Women gaat voor passie

Helmenfabrikant wil ervoor zorgen dat vrouwen gewoon lekker kunnen fietsen.

Het glazen plafond is in deze wereld nog altijd geen relikwie uit vervlogen tijden en de niet-verkiezing van Hillary Clinton zal het verdwijnen daarvan bepaald niet bespoedigen. Gelukkig wrikken andere initiatieven langzaamaan steeds verder het glas uit de sponning, zodat de emancipatie zijn voltooiing kan bereiken. Ook Kask doet een duit in het zakje met zijn nieuwe project Kask For Women. Niet gespeend van commerciële drijfveren natuurlijk, maar wie maalt daarom?

Kask For Women is een initiatief dat vrouwen wil stimuleren om hun passie voor fietsen voluit te beleven. Als helmenmaker doe je dat natuurlijk door middel van kwalitatief perfecte hoofdbescherming die er ook nog eens stijlvol en vrouwelijk uitziet, en die ook tegemoetkomt aan de specifieke noden die vrouwen hebben.

Kask heeft al een pelotonnetje powergirls klaar staan die hun persoonlijke boodschappen met de wereld gaan delen. Op de Facebook-pagina van Kask zullen ze elke maand een video laten zien die geïnspireerd is op de slogan ‘Protect Your Style’ en waarin ze vanuit vrouwenperspectief (bijvoorbeeld) hun favoriete helm belichten.

Aan bod komen onder andere mountainbikester Emilie Collomb, triatlete Michelle Vesterby en andere mooie dames als Charlotte Morel en Marit Huisman. Ook de onvermijdelijke Liz Hatch is van de partij.

Kask zegt ervan doordrongen te zijn dat vrouwen precies dezelfde kwaliteit en functionaliteit willen als waarvan ’s werelds beste mannelijke profs voorzien worden, maar daar ze daarenboven er ook nog goed willen blijven uitzien. Om zo hun eigenheid te onderstrepen en een likje extra zelfvertrouwen te kunnen schminken. Topinitiatief van Kask! (RVS)

 

 

Gerelateerde artikels