Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kask de straat op met drie nieuwe urban helmen

Kask lanceert drie nieuwe helmen voor stedelijk gebruik: de Urban R, Moebius en Moebius Elite. Deze helmen, bedoeld voor onder meer forenzen en e-bikers, combineren de Italiaanse flair van Kask met comfort, gemak en duurzaamheid.

Urban R

De Urban R (adviesprijs: 220 euro) heeft een geïntegreerd ventilatiesysteem dat de luchtstroom aanpast aan de behoeften van de fietser. Met een eenvoudige schuifbeweging van de achterste hendel opent het ventilatiegat van de helm voor koeling. Op regenachtige dagen kunnen fietsers het ventilatiegat ook sluiten voor extra warmte en bescherming tegen de elementen.

De Urban R (410 gram in maat M, zonder vizier) wordt standaard geleverd met een Light Smoke vizier, dat UV400 bescherming biedt en 99 procent van het UVA- en UVB-licht tegenhoudt. Met een One-move Switch-systeem, door simpelweg aan twee zijden op de knoppen te drukken, kan het vizier worden losgemaakt. Vervolgens zijn er vier andere vizieropties. Kies het vizier dat past bij de lichtomstandigheden.

Binnen in de helm zorgt de nieuwe Ergo Fit-regelaar van Kask voor een precieze pasvorm en comfort, ook bij ritten over bijvoorbeeld klinkerwegen. Het comfort gaat verder omhoog door de zachte voering met Silverplus. Deze laag heeft antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte voor een bril. De Urban R heeft een kinband van synthetisch leer.

Moebius

Met Moebius (adviesprijs: 99 euro) mikt Kask op een breed scala van urban fietsers, uiteenlopend van forenzen tot vrijetijdsfietsers en e-bikers. De Moebius heeft een elegant design. De ABS shell buitenzijde is sterk en krasbestendig. De Moebius heeft een afneembare klep die zo nodig bescherming kan bieden bij slecht weer. Onder alle weersomstandigheden kun je blijven rijden.

Net als de Urban R heeft de Moebius de nieuwe, zelf ontwikkelde Ergo Fit-regelaar van Kask. Hiermee is de pasvorm nauwkeurig aan te passen aan de hoofdvorm van de fietser. Dat krikt het comfort. De Moebius (420 gram in maat M) is uitgerust met uitneembare en wasbare padding. Dat houdt het comfortabel en hygiënisch.

Moebius Elite

De Moebius Elite (adviesprijs: 149 euro) is de grote broer van de Moebius. Deze helm is in de basis gelijk aan de gewone Moebius, alleen heeft deze een paar noemenswaardige extra’s. Zo is de voering van 100 procent merinowol gemaakt en is de kinband van synthetisch leder. De Moebius Elite (420 gram in maat M) heeft een extra glanzende afwerking van de shell buitenzijde.

  • Meer weten over e-bikes en bijbehorende uitrusting? Haal de E-Bike gids 2021 van Grinta! in huis (verkrijgbaar in winkels en onze webshop)