Deel dit artikel:

Juridische strijd ten einde: Wahoo en Zwift lanceren samen indoortrainer

Nog niet zo heel lang geleden lagen Zwift en Wahoo met elkaar in de clinch; nu lanceren beide partijen gezamenlijk een indoortrainer. Dit product gaat door het leven onder de naam Wahoo KICKR CORE Zwift One.

Vorig jaar kwam Zwift met haar Zwift One, wat voor boze blikken zorgde op het kantoor van Wahoo. Volgens de fabrikant had Zwift regels overtreden en was hier sprake van patentbreuk. Uiteindelijk troffen de twee partijen een schikking en kwam het zelfs tot een samenwerking.

De Zwift One is komen te vervallen en daarvoor in de plaats lijkt dus de Wahoo KICKR CORE Zwift One gekomen, als eerste wapenfeit. Andersom timmert Wahoo niet langer aan de weg met haar eigen software (SYSTM), maar verwijst ze indoorfietsers door naar het platform van Zwift.

Schakelen met Zwift Cog

Bij de Wahoo KICKR Core Zwift One (adviesprijs: 599 euro, inclusief jaarabonnement bij Zwift) gaat het in werkelijkheid om de Wahoo KICKR CORE. Hierop is gekozen voor de Zwift Cog die goed is voor 24 virtuele versnellingen. Dit apparaat vervangt de cassette. Het grote voordeel dat je op dezelfde trainer met fietsen met uiteenlopende versnellingssystemen kunt trainen.

Gerelateerde artikels