Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jubileum-helm van Lazer

Lazer bestaat 100 jaar en dat wordt luister bijgezet met het nieuwste topmodel Century. Honderd jaar ervaring in één fietshelm, dat gaat wat geven!

Door alle kennis, ervaringen en gebruikerseisen van, met en voor een helm in één concept te integreren, is de Century volgens Lazer de nieuwe benchmark onder de fietshelmen. Een alleskunner de hoogst mogelijke mate van bescherming, comfort, aerodynamica en zichtbaarheid in zich verenigt, aldus de Belgische fabrikant.

Foto: Van voren gezien heeft de Century veel weg van de Bullet.

Twistcap
Eén van de meest zichtbare en opvallende nieuwe technologieën aan de Lazer Century is de Twistcap. Daarmee verander je de helm in een handomdraai van een volledig geventileerde helm in een aero-helm. Het veranderen van de Twistcap kan u Watts besparen, of de ventilatie met maximaal 11% verhogen.

Foto: Met een geïntegreerd achterlicht voor extra zichtbaarheid.

LED achterlicht
Terwijl de voorkant van de Century duidelijk geïnspireerd is op de aerodynamische Lazer Bullet heeft de achterkant een heel ander design, met een geïntegreerd oplaadbaar led-achterlicht, die de zichtbaarheid de hoogte in moet stuwen. Geheel volgens de trend die breed uitwaaiert over de fietssector heeft dus ook Lazer volop aandacht voor de veiligheid van fietsers in het verkeer.

Foto: Met de Twistcap gemonteerd wordt de Century een aero-helm.

Ventilatie
Naast de 18 grote ventilatieopeningen en de nieuwe Twistcap, heeft de Lazer Century interne ventilatiekanalen die de luchtstroom actief door de helm voeren, en dat levert het nodige klimaatcomfort op voor de fietser.

De Lazer Century is vanaf oktober verkrijgbaar.

Technische specificities:
Passysteem: ATS retention system.
Constructie: In-Mold.
Ventilatie: 18 ventilatiegaten + Twistcap.
Certificaten: CE – CPSC – AS.
Maten: S (52-56 cm) / M (55-59 cm) / L (58-61 cm) (standard-oval fit)
Gewicht: (CE M): 225 gr (non-MIPS) 255 gr (MIPS).
Kleuren: Mat Zwart, Wit, Rood, Flash Geel, Blauw Zwart, Flash Groen
Kleuren MIPS versie: Mat Zwart, Wit, Flash Geel