Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jo de Roo hoofdgast bij eigen toertocht

Jo de Roo is zeker voor Nederlandse wielerfans nog altijd een klinkende naam. De oud-renner heeft in Zeeland, zijn thuisprovincie, een eigen toertocht. Op zondag 24 juni zijn vele racefietsers op de route, mét tachtiger Jo de Roo als meefietsende hoofdgast.

Voor de successen van Jo de Roo moeten we terug naar de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Zijn topjaar was 1962, toen hij aansprekende wedstrijden als Bordeaux-Parijs, de Ronde van Lombardije en Parijs-Tours op zijn naam bracht. Ook bij de Ronde van Vlaanderen (video hieronder) en Omloop Het Volk staat hij op de erelijst. In de Ronde van Frankrijk was hij in drie etappes de snelste. In 1964 en 1965 werd hij Nederlands kampioen.

De Jo de Roo toertocht van 90 kilometer vertrekt op zondag 24 juni om 9.00 uur bij café De Post aan de Grote Markt in Goes. Een kwartier later gaat er een groep met Jo de Roo van start. Die familietocht is 45 kilometer lang. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon (inclusief consumpties). Er is een tussenstop (bevoorrading, toilet) voorzien bij BiciMondo (in Rilland), het bedrijf dat in de Benelux De Rosa, Campagnolo en Deda aanbiedt.

Fietsevenement ZZW6D
De organisatie van de Jo de Roo toertocht werkt samen met een groter fietsevenement, ZZW6D. Daardoor kan ze nog meer bieden dan enkel de wielertocht. Zo is er een fietsclinic (BMX) voorzien voor kinderen tot 12 jaar. Deze wordt verzorgd door BikeWize. Kinderen kunnen zelf hun fiets meenemen en BikeWize heeft eveneens materialen beschikbaar.

Gerelateerde artikels