Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

J.Guillem gaat voor gravel en schijven

Jan-Willem Sintnicolaas breidt het gamma titaniumfietsen van J.Guillem uit met de Formentor Disc racefiets en de nagelnieuwe Atalaya gravelbike.

Met de Orient had titaniumbouwer J.Guillem al een racefiets met schijfremmen in het (beperkte) aanbod, maar die Orient is zoals veel schijfremracers van de concurrentie een op comfort en kilometers malen gerichte fiets. (Zie ook de test in Grinta! 60) De Formentor is een volbloed titanium racefiets met carbon voorvork die Sintnicolaas en zijn team nu dus ook in schijfremversie aanbieden. De geometrie is op competitief gebruik gericht en het frame is gemaakt van hydroformed 3Al/2.5V titanium buizen die gepolijst worden. Een tapse 1 1/8” – 1 ¼” balhoofdbuis moet de voortrein strak genoeg maken en alle kabels en remleidingen worden door het frame geleid. Het frame is trouwens compatibel met mechanische en elektronische derailleurs. Om de interne kabelgeleiding mogelijk te maken werd een nieuwe, gesmede bracketpartij (met aan de onderkant een luikje) ontwikkeld, de wielen worden met 12 mm steekassen in frame en vork geklemd. De achterpadden zijn uit titanium gesmeed. De Formentor Disc frameset kost 2.799 euro, een complete fiets heb je vanaf 4.999 euro.

Met de komst van de Atalaya kan Sintnicolaas op de J.Guillem-website ook de tab ‘gravel’ toevoegen aan het keuzemenu. Dit frame kost 1.999 euro en de prijzen voor een complete Atalaya gravelracer beginnen bij 3.999 euro. Uiteraard ook gemaakt van 3Al/2.5V titanium in combinatie met een full carbon vork kreeg de Atalaya een sportieve geometrie aangemeten. Ook bij deze fiets lopen alle kabels en leidingen door het frame, wordt er gebruik gemaakt van 12 mm steekassen en 3D gesmede titanium padden. Dankzij de afneembare montagenokken voor spatborden en bagagedragers kan je de Atalaya voor heel veel verschillende doeleinden inzetten. In het frame passen 700c racewielen met banden tot 40 mm breedte en 27,5” mountainbikewielen met 2,1” banden. Alle details op www.jguillem.com