Deel dit artikel:

Italian Bike Festival rekent op 30.000 bezoekers

Nog één dag en dan barst het Italian Bike Festival los. Het fietsevent op het Misano World Circuit aan de Adriatische kust in Italië trekt naar verwachting meer dan dertigduizend bezoekers uit heel Europa. Ruim vijfhonderd merken showen drie dagen lang (tot en met zondag 11 september) hun nieuwste producten of presenteren zich op andere wijze.

Het Italian Bike Festival, waarover Grinta! al eerder berichtte, is dit jaar toe aan de vijfde editie. Vrijdag begint het event om 9.00 uur voor professionals uit de tweewielerbranche, waarna om 12.00 uur de poorten voor het grote publiek open gaan. Het Italian Bike Festival strijkt voor de eerste keer neer op het Misano World Circuit. Daar is 50.000 vierkante meter beschikbaar. Onder meer fietsmerken als BMC, BH Bikes, Canyon, Cervélo, Giant, Scott en Trek laten zich zien. Daarnaast zien we de nodige fabrikanten van componenten en onderdelen (SRAM, Shimano, Rotor, FFWD, Zipp, Schwalbe en RockShox) en accessoires en kleding (Ale, GSG, Garmin, 100%, POC, Kask, HJC en Fizik). Er is tevens 4,2 kilometer aan testwegen voorzien op het terrein van het internationaal bekende circuit. Mocht je in de buurt zijn of interesse hebben om de reis naar Italië te maken: via deze link kun je je registreren.

Tot en met zondag staat het iconische circuit volledig ter beschikking van iedereen die de racefietsen van zijn dromen wil testen. Om de mountainbikes, gravelbikes en vele off-roadfietsen te proberen, kan je terecht in de Shimano Off-Road Arena. Die beschikt over zowel een vlak als heuvelachtig parcours. Zo kan je een beter oordeel vellen. Deze testservice is beschikbaar vanaf openingstijd tot 30 minuten voor sluitingstijd. Ook voor de allerkleinsten is er een speciale zone: op de Kids Pumptrack in de Expo Bici Turismo Area kunnen kinderen tussen de 2 en 12 jaar op loopfietsjes hun coördinatie, evenwicht en fietstechniek testen dan wel verbeteren.

In de loop van de drie dagen zijn er ook tal van shows, activiteiten en wedstrijden in de Bike Show Arena, waar de teams van de Street Trial, BMX Stay Transfer en Bike Flip Show demo’s houden. Het Stay Transfer team komt in actie tussen 12.30 en 15.30 uur, terwijl het Bike Flip Show team zich tussen 14.00 en 17.00 uur laat zien. Buiten die uren worden er in de Bike Show Arena BMX-lessen gegeven door deskundige instructeurs. De Skills Pumptrack is voor iedereen beschikbaar om gratis te testen.

Tot slot kan iedereen die het tegen zichzelf, zijn vrienden of andere bezoekers wil opnemen, van 13.00 tot 16.00 uur een snelheidstest doen op de Pump Track. De tijden worden genoteerd voor de Time Challenge. Op zondagmiddag vindt hiervan de prijsuitreiking plaats. Naast het actieve programma zijn er nog genoeg lezingen en presentaties, onder andere op het gebied van fietstoerisme.