Deel dit artikel:

Fietsen kijken aan de Adriatische kust tijdens Italian Bike Festival

Wie het nieuwste materiaal en de jongste trends op een alternatieve, meer Italiaanse manier wil ontdekken, kan van 9 tot 11 september terecht op het Italian Bike Festival op het Misano World Circuit aan de Adriatische kust, een ideale locatie om er een gezinsvakantie of fietstrip aan te verbinden.

Het Italian Bike Festival kende een exponentiële groei. Het is ontstaan als consumentenbeurs in 2018 en later zijn daar zakelijke bezoekers aan toegevoegd. Zo is het in Italië de maatstaf geworden voor zowel professionele spelers als gepassioneerde fietsers. Door de wat mindere edities van Eurobike de jongste jaren is er ruimte gekomen en daar wil het Italian Bike Festival graag in duiken. Dit jaar moet het dan ook een internationaal event worden voor zowel Italiaanse dealers en liefhebbers als mensen uit het buitenland die er een fietstrip of vakantie aan willen koppelen, want het weer in september is ideaal om te fietsen, klinkt het bij de organisator. De gastronomie (Emilia-Romagna staat bekend als een regio voor lekkerbekken), de stranden, de heuvels en de wijngaarden nodigen alvast uit tot een langer verblijf.

Uitgestrekte wijngaarden nodigen uit tot een bezoekje tijdens je (fiets)trip.

Carlo Brena, pr-verantwoordelijke, legt uit waarom wij als Belgen daar iets te zoeken hebben: “Het Italian Bike Festival is de afspraak waar je alle merken vindt die je ook op de grote fietsevenementen en koersen ziet. Je kan enkele dagen aan de Adriatische zee spenderen en daarna nog enkele dagen in een perfecte fietsregio. We mikken op de gepassioneerde fietser van middelbare leeftijd die zo’n 7000 km per jaar rijdt en op zoek is naar al het moois in de fietsbranche. De timing van de fabrikanten is de jongste tijd veranderd omwille van de huidige toeleveringsproblematiek, waardoor het moeilijk is voor een merk om een tijdlijn te voorzien en volgen. Een fietsbeurs is dan het ideale platform om te tonen wat de volgende maanden zal brengen. Er zijn in de fietsindustrie meer momenten nodig om elkaar te ontmoeten en daarom is een extra beurs als deze een goede toevoeging op de kalender.”

Niet alleen Italiaanse (top)merken als Bianchi, De Rosa en Pinarello tekenen present maar ook Orbea, BMC, Cannondale, Canyon, Cervélo, Giant, Lapierre, Merida, Scott, Trek en andere grote internationale merken. Uiteraard bezetten fietsfabrikanten en de grote onderdelenmerken als Shimano, Campagnolo en SRAM de grote oppervlaktes, maar we zien ook heel wat accessoiremerken op de deelnemerslijst. Meer dan 400 merken bevestigden al hun komst. “We hebben het potentieel om zowel meer internationale merken als internationale bezoekers te lokken”, is Brena overtuigd.

De gastronomie in Romagna staat helemaal op punt.

De nieuwe locatie op het beroemde auto- en motocircuit van Misano World Circuit, dicht bij de vele hotels van Rimini, biedt een mooie omgeving en veel meer mogelijkheden dan vroeger, zowel qua parkeermogelijkheden als om er te staan als merk. Als het hele MotoGP-circus er een weekend per jaar kan kamperen, is dat al zeker geen probleem voor een fietsbeurs. De mensen van Romagna hebben bovendien een zeer verwelkomend karakter en zijn niet vies van een leuke avond, zo verzekert Brena ons. Dat belooft!

Het beursplein bevindt zich buiten, terwijl je racefietsen en e-bikes kan testen op het circuit en MTB’s in de ‘offroad arena’. Naast het sportieve fietsaanbod komt ook de alternatieve urban mobiliteit aan bod.

Vorig jaar trok het Italian Bike Festival zo’n 30.000 bezoekers aan, voor dit jaar hoopt organisator Taking Off nog een pak meer geïnteresseerden naar het Misano World Circuit te lokken op 9-11 september.

italianbikefestival.net