Deel dit artikel:

Is dit de fiets van de toekomst?

De Cyclotron van carbon heeft een futuristisch design.

Hoe zien fietsen er over circa twintig jaar uit? Misschien dat deze Cyclotron daar dichtbij in de buurt komt. Wie zal het zeggen… De futuristisch ogende fiets is volgens de bedenkers in ieder geval dé fiets van de toekomst. Met behulp van crowdfunding wordt de komst van de Cyclotron mogelijk gemaakt.

Er zijn heel wat bijzondere specificaties aan deze fiets. De Cyclotron is bijvoorbeeld grotendeels gemaakt van carbon en alle bewegende delen zijn in het frame verwerkt. Opvallend is dat de wielen geen spaken hebben en dat er geen rubberen banden op de fiets zitten. Een lekke band behoort volgens de bedenkers dus tot het verleden. De verlichting in het donker mag eveneens opvallend genoemd worden. Er zit een lichtfeature op die een denkbeeldig fietspad op de weg projecteert, zodat passerende auto’s voldoende afstand houden.

De fiets heeft twaalf versnellingen en een interne ketting. Volgens de initiatiefnemers maakt dit het mogelijk lichter te trappen. De Cyclotron heeft geen bagagedrager, maar je kunt boodschappen wel heel gemakkelijk meenemen. In het achterste wiel kun je namelijk een mandje plaatsen. De Cyclotron is gekoppeld aan een app die de ritten registreert. Op je smartphone zie je de snelheid, de verbrande calorieën en de gemaakte hoogtemeters. Je krijgt meteen een melding op je smartphone als onbekenden aan je fiets zitten. De app waarschuwt ook als de batterij van je fiets bijna leeg is.

Gerelateerde artikels