Deel dit artikel:

Intrigue X Advanced E+ Elite: Livs eerste carbon e-MTB met mullet wielsetup

De Intrigue X Advanced E+ Elite is Livs allereerste performance-georiënteerde carbon e-trailmountainbike van carbon met mullet wielconfiguratie. De fiets is specifiek voor vrouwen ontworpen, net zoals alle andere producten van Liv.

In de Benelux voert Liv de Intrigue X Advanced E+ Elite 2 uit deze gloednieuwe serie. Deze carbon e-mountainbike met een korte liggende achtervork is ontworpen voor een efficiënte en responsieve rit. De mullet wielconfiguratie (voorwiel van 29 inch en achterwiel van 27,5 inch) moet tezamen met de voorvering (150 millimeter veerweg) en achtervering (140 millimeter) het vertrouwen en de controle vergroten op zowel snelle paden als uitdagende trails.

Krachtige motor, nieuwe accu

De ondersteuning bij de fiets komt van de SyncDrive Pro-motor. Met zijn maximale koppel van 85 Nm is er steeds voldoende ondersteuning, ook bij zware beklimmingen. De SyncDrive Pro-motor is goed voor een ondersteuningsratio van 400 procent; dat wil zeggen dat de motor de trapkracht tot vier keer kan vergroten. Er is ook de mogelijkheid om voor de modus Smart Assist te kiezen. Daarin bepaalt het motorsysteem zelf hoeveel ondersteuning je nodig hebt op basis van de input van zes sensoren.

De nieuwe EnergyPak 400 is een intube accu (capaciteit: 400 Wh) in de onderbuis van het frame. Hierin zitten twintig zogeheten 22.700-cellen die exclusief voor e-bikes van Liv en zustermerk Giant zijn bestemd. Cellen van dit type hebben een groter volume, kunnen zo vol vermogen leveren en zijn tegelijkertijd de helft lichter dan voorgaande cellen. Bovendien is de ontladingscapaciteit hoger en blijven ze koeler voor een geringere belasting van het systeem.

Het is mogelijk om op de Liv de Intrigue X Advanced E+ Elite 2 een range extender (200 Wh capaciteit) te monteren. Daarmee neemt de actieradius toe en kan de motor langer zijn werk doen. Het uiteindelijke bereik hangt zoals altijd af van een aantal factoren, zoals het terrein, de hoogteverschillen, de versnelling en het gewicht.

RideControl Ergo 3 en RideControl Go

Er zitten twee bedieningsunits op de Liv de Intrigue X Advanced E+ Elite 2. In de bovenbuis van het frame is de RideControl Go geïntegreerd. Deze biedt een knop voor het in- en uitschakelen van de ondersteuning. Twee rijen met lampjes maken in één oogopslag duidelijk in welke modus je rijdt en wat het batterijniveau is.

In de handgreep zit de RideControl Ergo 3 verwerkt. Deze bevat drie bedieningsknoppen voor het snel wisselen tussen de ondersteuningsstanden en het gebruik van Walk Assist.

Personalisatie

De achtervering van de Intrigue X Advanced E+ Elite 2 (Maestro) biedt 140 millimeter veerweg en verhoogt de prestaties en het vertrouwen door de grotere tractie en controle. Daarnaast is er meer comfort door de schokabsorptie van zowel kleine trillingen als stevige klappen.

Flip chip Maestro biedt de optie om de geometrie van de fiets vooraf en onderweg op de rijstijl en het terrein af te stemmen. Met deze technologie (gemonteerd nabij de vering) vallen de balhoofdbuishoek, zitbuishoek en trapashoogte te veranderen.

Personalisatie is ook mogelijk door de motor te tunen. Via de RideControl App is het maximale koppelniveau te wijzigen voor alle vijf ondersteuningsmodi. Je kunt bijvoorbeeld een lager koppel kiezen voor ritten in de lagere ondersteuningsstanden en een hoger koppel in de hogere niveaus. Met ‘launch control’ stel je in hoe snel de motor het maximaal ingesteld koppel bereikt. Op die manier vergroot je de actieradius terwijl je maximaal vermogen houdt wanneer je dat het meest nodig hebt.

De Intrigue X Advanced E+ Elite 2 (adviesprijs: 6.999 euro) is verkrijgbaar in vier maten (XS, S, M en L). Meer informatie is te vinden op www.liv-cycling.com.