Deel dit artikel:

INEOS-medewerkers zamelen 134.000 euro in met eigen Tour

Medewerkers van INEOS hebben gezamenlijk 134.000 euro opgehaald. Ze reden met de INEOS Tour de France Challenge hun eigen versie van de Tour de France. Een Belgische medewerker van het bedrijf legde de grootste afstand af en greep het geel. 

De INEOS Tour de France Challenge heeft al zes jaar hetzelfde eenvoudige concept. INEOS spoort zijn medewerkers aan om in teamverband met collega’s gedurende drie weken elke dag het aantal kilometers van de Tour de France-etappes te evenaren of zelfs te overtreffen. Het teamtotaal is daarbij leidend. Het maakt niet uit waar of wanneer je deelneemt of met welk type fiets je rijdt. Teams die de Challenge volbrengen, krijgen van INEOS een budget van 1.000 pond (1.188 euro) en mogen dat bedrag schenken aan een goed doel naar keuze. 

De gele trui in de INEOS Tour de France Challenge ging ook dit jaar naar een Belgische medewerker. Marc Stuyckens, die als labo supervisor bij INEOS Styrolution in Zandvliet werkt, legde voor de derde maal op rij de meeste kilometers van alle INEOS-collega’s af: 5.103,5 kilometer. Dat is ruim 450 kilometer meer dan de nummer twee in het klassement en een pak meer dan de 3.328 van de 21 etappes in de échte Tour de France.

België was als wielerland goed vertegenwoordigd in de Challenge. In totaal volbrachten 26 ploegen van Belgische INEOS-vestigingen de uitdaging. Zij fietsten samen 321.186 kilometer, wat goed was voor een tweede plaats in het algemeen landenklassement (na het Verenigd Koninkrijk). Eén van de teams was een damesteam (O&P Lillo Ladies team). Internationaal deden er 113 ploegen mee. 

De teams zamelden 134.000 euro in. Daarvan ging 31.000 euro naar Belgische goede doelen. Het gaat daarbij om: Avalon, Beyond the Moon vzw, Casa di Colore, City Pirates, Cliniclowns, Dagondersteuning Monnikenheide Spectrum, De Vluchtheuvel, Eliana’s story, Fight for Pearson, Jeugddorp VZW in Bonheiden, Habbekrats, Huize Levensruimte, Kind, Ouders en Kanker vzw, Kom op tegen kanker, Ons huis in Mol, Slachtofferhulp CAW Antwerpen, Think Pink en To walk again.