Deel dit artikel:

Indrukwekkend: familie van Dieter met hersentumor houdt benefietdag

Fietsers en wandelaars zamelen 11 september geld in voor onderzoek.

Een bijzonder fiets- wandelevenement op 11 september in Deerlijk. Die dag is er een benefietevenement waarvan de opbrengsten ten goede komen aan onderzoek naar hersentumoren. Er zijn twee wandeltochten (7 en 15 kilometer) en twee fietstochten (35 en 70 kilometer).

De organisatie is in handen van de familie van Dieter De Cauderlier, ooit een gedreven wielertoerist en al vele jaren fan van Grinta!. In maart 2015, op 29-jarige leeftijd, werd bij hem na een epileptische aanval en diverse onderzoeken een hersentumor vastgesteld. “Aangezien het middenin de hersenen ligt, kan het niet verwijderd worden. Intussen heeft hij radiotherapie en ook chemotherapie gehad, waardoor hij er samen met de artsen in geslaagd is de tumor te verkleinen”, zegt zijn zus.

“Omdat ik als zus bitter weinig kan doen, besloot ik een evenement te organiseren om geld in te zamelen. In ons belang gaat de opbrengst naar onderzoek naar hersentumoren, maar zeker ook in het belang van veel andere personen. Tumoren in de hersenen zijn namelijk de tweede meest voorkomende bij kinderen en jammer genoeg zijn er ook jaarlijks zo’n 800 volwassenen die de diagnose te horen krijgen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderscheidt 120 soorten tumoren van het centrale zenuwstelsel. De behandeling ervan hangt af van verschillende factoren, zoals locatie in de hersenen en graad van kwaadaardigheid.”