Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In beperkte oplage: ‘marmeren’ helm van BBB Cycling

BBB Cycling is een helm rijker: het gaat om een speciale uitvoering van de Maestro Mips waarvan het marmerdesign uit de koker komt van architect en ontwerper Chris Hall van het Londense Zero Lemon. De Zero Lemon x BBB Cycling is in een beperkte oplage van honderd stuks verkrijgbaar in de webshop van Ride Out.

De helm is voorzien van het inmiddels bekende Mips-systeem dat extra bescherming moet bieden bij een valpartij. Het gaat hierbij om een extra laag binnen in de helm. Die kan afzonderlijk van de buitenkant licht meedraaien op het moment dat je bij een valpartij met je hoofd de grond raakt. De buitenzijde vangt de harde klap op en de binnenlaag draait ietwat mee, waardoor de impact van de val minder groot is.

Verder heeft de Zero Lemon X BBB Cycling het HaloGuard-ventilatiesysteem. Dat zorgt voor een goede luchtstroom door de helm, wat de snelheid ook is. Tegelijkertijd heeft de nieuwe helm een compacte vorm, waarmee ook aan de aerodynamica is gedacht.

Wellicht het meest bijzondere aan deze helm is dat hij is ontworpen in samenwerking met Chris Hall van Zero Lemon. Het ontwerp grijpt terug op Halls dagen dat hij in de architectuur werkte en hij een obsessie had voor patronen die te vinden zijn in natuurlijke materialen zoals marmer en graniet. Hall trok in het verleden regelmatig naar Italiaanse marmermijnen om daar de enorme stenen platen te bekijken.

“Marmer is een door de elementen gevormd gesteente dat bestaat uit koolstofhoudende mineralen. Het is een materiaal dat mij altijd heeft gefascineerd omdat het misschien wel miljoenen jaren duurt om te ontstaan. Het helmontwerp toont een aantal van de ingewikkelde patronen die je aantreft in de stenen.”

Limited Series

De Zero Lemon X BBB Cycling is eerder deze maand gelanceerd. Aanvankelijk was hij drie dagen exclusief te koop bij Ride Out, de Amsterdamse hotspot voor fietsers. Inmiddels is de helm in de webshop van Ride Out verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van honderd stuks. Hij wordt aangeboden voor 149,95 euro. BBB Cycling gaat meer producten uitbrengen in haar Limited Series. Deze helm is het eerste product daarin.