Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Icoon Stella McCartney ontwerpt limited edition Cannondale-fietsen

Een bijzonder project van Cannondale. Het merk heeft de handen ineengeslagen met de Britse modeontwerpster Stella McCartney. Het resultaat is een serie van achttien limited edition fietsen.

Bij de achttien fietsen gaat het om limited editions van de modellen SystemSix, SuperSix EVO en EVO CX. Er zijn ontwerpen van drie kunstenaars gebruikt: Ed Cutis uit Londen, Myfawnwy (Maisie Broome) uit New York en Tom Tosseyn uit Antwerpen. Deze drie opkomende kunstenaars hebben ook bijgedragen aan Stella McCartney’s nieuwste herfst- en wintercollectie (2021). De fietsdesigns tonen volgens McCartney, dochter van Beatles-legende Paul McCartney, het streven naar duurzaamheid.

De achttien fietsen zijn tot en met 17 november te zien in flagship stores van Stella McCartney in Shanghai, Tokio, Londen en New York. Ze komen niet te koop en worden evenmin op een later tijdstip in productie genomen.

Stella McCartney: “Als fervent fietser die elke dag op de fiets naar het werk gaat, kon ik niet enthousiaster zijn over mijn nieuwe gezamenlijke ontdekkingstocht met Cannondale. De fietsen die we hebben gemaakt belichamen onze gemeenschappelijke waarden en visie: het combineren van schoonheid en wenselijkheid met een gevoel van verantwoordelijkheid voor de volgende generatie.”