Deel dit artikel:

IC501: Shimano’s nieuwe schoenen voor indoor gebruik

We naderen langzaamaan het najaar, gevolgd door de winter. Reden voor fietsmerken om alvast naar het indoorgamma te kijken. Shimano lanceert met de IC501 schoenen voor indoor gebruik.

Indoortrainen kan een efficiënte alternatieve trainingsmethode zijn in de koude en natte maanden van het jaar. Voor degenen die veel uren op de indoortrainer doorbrengen, heeft Shimano de IC501 ontwikkeld. Die is voorzien van een nieuwe, milieuvriendelijke, antibacteriële behandeling, genaamd Fuze. Ze voert overtollige lichaamswarmte en vocht af, voorkomt vervelende geurtjes en gaat voetschimmel tegen, zo belooft Shimano.

Efficiënte krachtoverbrenging is ook als je indoor fietst belangrijk. Shimano heeft naar eigen zeggen gekozen voor een stijve zool die over de hele lengte versterkt is om te voorkomen dat er (al te veel) energie verloren gaat. De IC501 heeft het BOA L6K-sluitsysteem. Met een draai aan de knop zet je de schoen strakker of juist losser. Daarnaast heeft de schoen een vrij brede wreef. Die zorgt samen met het BOA L6K-sluitingsmechanisme voor een prettige pasvorm.

De schoenen zijn compatibel met SPD-schoenplaatjes met twee gaten. Er is gekozen voor een rubberen buitenzool met grip over de hele lengte. De schoenplaatjes liggen verzonken in de zool, wat handig is als je de schoenen in de sportschool gebruikt en over de gladde vloer moet lopen. De IC501 is verkrijgbaar in de damesmaten 36-41 en herenmaten 42-48. Er zijn drie kleuren: Black, Ice Grey, en Wine Red. Hij weegt 279 gram (maat 40).

Gerelateerde artikels