Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hutchinson Tires scoort in mountainbikeland met de Skeleton

Met de Skeleton heeft Hutchinson Tires dit seizoen snel terrein gewonnen in de wereld van mountainbikebanden. Ook in het heetst van de strijd garandeert deze band de beste prestaties. Afgelopen jaar is de band getest door sterke atleten, waaronder de leden van het MMR Factory Racing Team en David Valero.

De beste atleten ter wereld voorzien van een competitieve en uitgebalanceerde basis op de fiets. Dát was het doel van Hutchinson Tires bij de ontwikkeling van de Skeleton. De Skeleton doet zijn naam eer aan. De band vormt namelijk daadwerkelijk een skelet. De basisstructuur lijkt op een wervelkolom en daarop is een uitstekend presterende band gebouwd. De noppen van de band die rondom het skelet gepositioneerd zijn, zorgen ervoor dat er altijd contact is met het rijoppervlak.

De band is licht, snel en doet geen concessies. Alleen de essentiële elementen die ervoor zorgen dat renners maximale effectiviteit op zowel droge als gemengde ondergrond behalen zijn behouden. De Skeleton maakt de mountainbikeserie van Hutchinson af. Dit profiel ontbrak nog in de Hutchinson mountainbikeserie. De band kan gebruikt worden op zowel het voor- als achterwiel.

De Skeleton, geïnspireerd op de sterke punten van de Cobra en de Black Mamba band, maakt de Performance serie van Hutchinson helemaal af. De band combineert de perfecte balans tussen de sterke eigenschappen van de Cobra band (goede grip en een stabiel profiel die de beste hoek en de beste trail zoekt) en de Black Mamba band (lichtgewicht en snel). De Skeleton is iets breder (53 millimeter) en daardoor geschikt voor het huidige mountainbiken.

Het is, dankzij Hutchinson’s karkas van 127 TPI, een perfecte band voor fietsen met lage bandenspanning. De excellente rol- en torsieprestaties maken de band ideaal voor de meeste technische renners in mountainbikewedstrijden. De Skeleton is beschikbaar in zowel 27,5″ en 29″.

Mountainbikers testten de Skeleton
De Skeleton is uitvoerig getest in het Hutchinson-laboratorium én op verschillende mountainbikeparcoursen. Tijdens het XC World Cup seizoen hebben diverse topatleten uit het Hutchinson Racing Lab programma de band geprobeerd. Al bij de eerste testen werd meteen duidelijk dat de Skeleton een revolutionaire band is, die door de professionals wordt gewaardeerd.

David Valero: “Skeleton is mijn nummer één bandenkeuze voor alle wedstrijden die ik rij. De band is licht en supersnel. Dat zijn essentiële eigenschappen om het verschil te maken in World Cup wedstrijden. Met deze band behoud ik mijn hoge snelheid ook op de snelle gedeeltes van het parcours. De noppen op de zijkant van de band zorgen voor veiligheid en geven me uitstekende grip op de meer technische stukken.”

Alle info over de Hutchinson Skeleton banden vind je hier.

Gerelateerde artikels