Deel dit artikel:

Husqvarna breidt assortiment uit met elektrische Light Cross-trailfiets

Husqvarna kenden we tot dusver vooral van haar all-mountain modellen, maar het Zweedse merk gaat nu breder. Met de Light Cross brengt Husqvarna ook een trailmodel op de markt.

De gloednieuwe Light Cross-serie is een aanvulling op het steeds groter wordende aanbod van Husqvarna’s elektrische mountainbikes. De serie bestaat uit modellen met zowel carbon als aluminium frames. Alle hebben ze 120 millimeter veerweg. Qua design volgen de frames de visuele belijning van de Mountain Cross, die al langer op de markt verkrijgbaar is.

Ondersteuning

De modellen LC6, LC5 en LC4 hebben een carbon frame en zijn uitgerust met een nieuwe Core S3-batterij (720 Wh). Prijsvriendelijker zijn de modellen met een aluminium frame (LC3, LC2 en LC1). Deze hebben tevens een batterij met een kleinere accucapaciteit. De LC3 en LC2 beschikken over de Core S2-accu (630 Wh), het instapmodel LC1 over de Core S1 (504 Wh).

Alle fietsen uit de Light Cross-serie krijgen ondersteuning van de nog jonge EP8-motor van Shimano. Deze motor is fraai opgenomen in het design van de e-mountainbike en is krachtig met een koppel van 85 Nm.

Verschillende afmontages

De zes modellen uit de Light Cross zijn verschillende afgemonteerd. Het topmodel (LC6) met onder meer Shimano XTR (12-speed), RockShox Pike Select en RockShox SIDLuxe Select+ heeft een prijskaartje van 6.899 euro. Het instapmodel (LC1) gaat de markt op voor 4.499 euro. Ga voor meer informatie naar www.husqvarna-bicycles.com.