Deel dit artikel:

Hoe de Perfetto-familie je deze herfst en winter beschermt

De Gabba van Castelli is een begrip in de wielerwereld. Dat heeft allerlei redenen. Vandaag de dag zien we ook de naam Perfetto opduiken. Die collectie stamt af van de Gabba. Hoe dat precies zit? Wij geven uitleg.

Elke fanatieke fietser (her)kent de Gabba. Het is het paradepaard van Castelli dat ooit werd gemaakt op aanvraag van Gabriel Rasch en zijn toenmalige ploegmakkers van het Cervélo TestTeam. Zij wilden een aerodynamische regenjas met korte mouwen om slechte weersomstandigheden te trotseren. Aanvankelijk dacht Castelli dat dit een nicheproduct zou worden, eentje waar beperkte vraag naar is. Maar het liep heel anders…

De Gabba bracht een revolutie teweeg in de fietsbranche. De manier waarop profrenners zich kleden bij slechte weersomstandigheden veranderde compleet. Vele profs droegen de Gabba, ook al werden zij niet door Castelli gesponsord. Uit voorzorg kleurden zij de Castelli-logo’s op de kledij zwart om sponsorconflicten met de eigen kledingpartners te vermijden. In de regen-editie van Milaan – San Remo (2013) was het peloton een groot Gabba-bolwerk.

Van Gabba naar Perfetto
Naast de originele Gabba-versie met korte mouwen werden er na verloop van tijd ook andere varianten ontwikkeld: een versie met lange mouwen, een vest, een lichtere variant en zelfs een exemplaar met afneembare mouwen. De verwarring nam toe. Want: wat is nou een echte Gabba? Castelli vond al snel een passend antwoord…

Steeds weer kwamen fietsers met dezelfde opmerking: ‘Gabba-kleding is perfect’. In het Italiaans: ‘perfetto’. Sinds twee jaar wordt de productfamilie daarom aangeduid met de naam Perfetto. Alleen de originele Gabba 2 met korte mouwen heeft zijn naam behouden. De Gabba is trouwens in de loop der tijd verbeterd voor betere prestaties en een strakkere look. Grinta! schreef er pas nog een review over.

Perfetto voor alle weersomstandigheden
Terug naar de brede Perfetto-collectie, geschikt voor allerlei weerstypen. Er is een compacte Perfetto Vest met achterzakken en een Perfetto Convertible voor extreme kou. Die kun je dragen in combinatie met een thermische trui. Ook is er de Perfetto Light Short Sleeve, een lichtere variant van de Gabba met een lichtere windstopper aan de voorkant en nano light stof op de achterkant. De versie met lange mouwen gaat door het leven als de Perfetto Long Sleeve.

Met elk item uit de Perfetto- familie kan je maximale prestaties leveren in droge omstandigheden. Tevens ben je goed beschermd tegen natte weersomstandigheden. Dit allemaal in een strak design met een aerodynamische pasvorm en snit.