Deel dit artikel:

High-tech wielenset van DT Swiss

RC38 Spline Mon Chasseral scheert hoge toppen.

Het zijn veelzijdige tijden, als je ziet met welke innovaties de fietsindustrie onverdroten uitpakt. De veelzijdigheid straalt ook af op de producten, neem maar de trend van het gravel grinden: een racefiets moet tegenwoordig ook dienen op onverharde wegen.

Bij DT Swiss hebben ze echter nog oog voor het ware wegwielrennen. Terug naar de basis met een hagelnieuwe set klimwielen: de RC38 Spline Mon Chasseral. Had daar nu een korte, pakkende naam aan gegeven, denk ik dan, zoals Campagnolo dat doet met ‘Bora’, ‘Zonda’, ‘Hyperon’ of ‘Shamal’, maar goed, zo is wel meteen duidelijk hoe hoog de carbon velgen zijn: 38 mm.

In die 38 mm’s zit heel wat technologie. Met een setgewicht van slechts 1180 gram (voor de tube-versie) is het een van de lichtste wielensets op de markt. DT Swiss gebruikte daartoe een nieuwe soort hars, die naast gewichtsreductie een hogere duurzaamheid en een betere warmtegeleiding mogelijk maakt. Vergeleken met de vorige RC38 Spline velgen zijn de Mon Chasseral’s 25% meer hittebestendig. Wel zo veilig bij langdurig remmen in een afdaling.

Dankzij full-carbon DT Swiss 180 naven ging het gewicht van de set met 10% omlaag en volgens DT hebben de keramische lagers waarmee de naven zijn uitgerust een wrijvingsweerstand die nagenoeg nul bedraagt. De body is voorzien van het gepatenteerde Ratchet System met 36 tandjes en een aangrijpingshoek van slechts 10 graden, wat ervoor zorgt dat de wielen bij het aanzetten terstond ‘pakken’. De double butted DT Aerolite en DT Aero Comp straightpull spaken maken van de wielen echte stijve constructies.

De prijs van de RC38 Spline Mon Chasseral’s, die gebaseerd zijn op de ultralichte Mon Chasseral Carbon wielen van enkele jaren terug, bedraagt 2798 euro voor de clincher-versie. Tubeversie: prijs niet bekend. (RVS)

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE