Deel dit artikel:

Help is de eerste elektrische fiets van Origine

Geen nood, Help is onderweg. Initieel was Origine gericht op het ontwikkelen van race-, gravel- en mountainbikeframes. Met de Help waagt het Franse bedrijf zich nu ook in de wereld van de e-bike. Zoals alle Origine-fietsen, is deze ook volledig zelf te configureren.

Wat eigen is aan de fietsen van Origine: je stelt met de hulp van een online configurator je eigen fiets samen. Onder meer de maat, zadelpen, lengte van de traparmen, grootte van de kettingbladen en vertanding van de cassette zijn te bepalen. Zo sluit je nieuwe fiets honderd procent aan op je lichaamsbouw, rijstijl, smaak en budget. Heb je je vergist, dan kan je terugvallen op de ‘juiste maat garantie’: binnen een maand wordt het te vervangen onderdeel in kwestie gratis vervangen.

Met het lichte aluminium frame met full carbon vork als basis en de Mahle X20-motor in het achterwiel bouwt iedereen zijn eigen fiets. Mahle geldt als een van de grootste leveranciers van elektrische componenten in de auto-industrie. Met ruimte voor banden tot 40 mm (35 mm in combinatie met spatborden) is de Help zeker inzetbaar als elektrische gravelbike. De complete Mahle X20-aandrijving, dat is de motor in het achterwiel, de batterij in de onderbuis en de bekabeling, weegt 3,2 kilogram. Door dit lage gewicht is het mogelijk om het totaalgewicht van de fiets tot 12 kilogram te laten zaken. In minder dan twee uur laad je de batterij voor 80% vol. Verder kan je dankzij de MySmartBike-app het systeem aan je gps koppelen. Op die manier kan je de trapondersteuning afstemmen op de moeilijkheid van het terrein, je hartslag of het vermogen dat je op de pedalen zet.

Wat kost zo’n multifunctionele, elektrische fiets? De startprijs is 3465 euro, daarna is de prijs variabel op basis van je eigen gekozen specificaties.

Gerelateerde artikels