Deel dit artikel:

Hellingenroute Heuvelland: veertig hellingen in één prachtige route

Krijg je van hellingen maar geen genoeg? Dan is deelname aan de Hellingenroute in Heuvelland wellicht een goed idee. Deze rit, onderdeel van de Coppa Grinta!, staat gepland voor zondag 14 augustus.

In Heuvelland zet de gemeente de heuvels in de regio volop in de kijker. Aaneengeschakeld vormen ze een ideaal trainingsgebied. De Heuvelland Hellingenroute bestaat uit vier hellingrijke routes met verschillende afstanden. In het verleden waren er al de afstanden van 115 en 59 kilometer (met achtereenvolgens 40 en 21 hellingen). Nieuw in 2022 zijn de afstanden van 81 en 77 kilometer (met achtereenvolgens 28 en 26 hellingen). Wie voor de volle afstand gaat, overwint in totaal 1.498 hoogtemeters. De kortste route is goed voor 972 hoogtemeters.

De start is voorzien bij OC De Gaper in Kemmel. Je stapt daar tussen 7.30 en 10.00 uur op de fiets. Schrijf je je vooraf online in, dan betaal je 8 euro startgeld. Je krijgt het parcours (als GPX-file) dan in je e-mailbox. Op de dag zelf is inschrijven ook mogelijk (10 euro). Als deelnemer mag je naast prachtige routes twee bevoorradingen in buffetvorm (Dranouter en Wulvergem), actie- en podiumfoto’s, pechhulp en een après-vélo in OC De Gaper (met douche en gratis drankje) verwachten. Ga naar de website van de Hellingenroute voor inschrijving.

Coppa Grinta!

Grinta! heeft de Hellingenroute opgenomen in de Coppa Grinta!. Onderdeel hiervan zijn enkel de events die Grinta! erkend heeft vanwege hun hoge kwaliteit. De parcoursen spreken tot de verbeelding, de bevoorrading is tot in de puntjes verzorgd, de gastvrijheid is uitstekend en de accommodaties zijn perfect. Ga naar www.coppagrinta.be en ontdek welke Coppa Grinta!-events er voor later dit jaar nog meer gepland staan.