Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hed Cycling: snel, aerodynamisch en licht

Snel, aerodynamisch en licht van gewicht. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de innovatieve wielen van Hed Cycling. De wielen van het Amerikaanse merk vinden nu via Tehava de weg naar de Beneluxmarkt.

De hoogwaardige wielen van Hed Cycling zijn bekend in de professionele wielerwereld. Sinds midden jaren tachtig produceert en assembleert zij haar wielen in eigen fabriek in Minnesota, Verenigde Staten. Vooral door de betrouwbaarheid, snelheid en veiligheid kiezen verschillende profs voor deze wielen. Hed Cycling maakt voortdurend werk van productontwikkeling en test haar nieuwe wielen steeds in de windtunnel om innovatief te kunnen blijven.

Elk type wiel heeft verschillende eigenschappen, waardoor je de Hed wielset kunt afstemmen naar jouw eigen rijeigenschappen. Een van deze eigenschappen is de Stabilty Control Technology, dat ervoor zorgt dat de stabiliteit van de wielen behouden blijft bij hevige zijwinden. Daarnaast staan de Hed wielen bekend om haar Turbine Braking Technology. Deze speciale velgtechnologie zorgt ervoor dat jouw remmen in alle condities uitzonderlijk presteren. Onderzoek laat zien dat deze wielen de remafstand zelfs met factor vijf verkleinen. Hed Cycling heeft een gevarieerd assortiment van racefiets-, mountainbike-, tijdrit- en baanwielen.

Vanquish 6
Hed Cycling heeft vele discvarianten. Eind vorig jaar introduceerde Hed Cycling een full carbon disc wielset in haar collectie. Na jarenlang onderzoek en testen stelde Hed de tubeless ready Vanquish 6 voor, beschikbaar voor draad- en vouwbanden. De 60mm hoge velgen van de Vanquish 6 voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Met een externe breedte van maar liefst 30mm, heb je een perfecte aerodynamica met 22-24mm banden en zelfs met bredere banden van 25-28mm. Je kunt de Vanquish wielen dus ook gebruiken voor gravel- en cyclocross banden.

De Vanquish 6 is alleen verkrijgbaar in een disc variant. De Vanquish-wielen worden geleverd met een steekas van 12m of 15mm voor en 12mm achter.

Jet
De Jet-lijn is een vertrouwde naam in de Hed-collectie. De clincher wielen hiervan zijn de snelste en meest diverse wielen van Hed. Deze lijn is verkrijgbaar in uitvoeringen met een velghoogte van 46mm, 60mm, 90mm en een volledig dicht wiel. De Jet combineert eigenschappen van zeer laag gewicht met aerodynamica. Daardoor gebruikt men deze stijve wielen bij zowel het wegfietsen als tijdritfietsen. Deze wielset is opgebouwd uit een aluminium velg met een carbon kap.

De Jets zijn voorzien van een aluminium remoppervlak, zodat de warmte die vrijkomt tijdens het remmen goed wordt gekoeld. Dit zorgt voor meer veiligheid en controle van de fiets. De Jet-wielen zijn beschikbaar in een standaard Plus- en Black-variant. In de Black-serie is de nieuwe Turbine Braking Technology verwerkt met een volledig zwarte velgrand.

Ardennes
De Ardennes zijn de aluminium wielen in het assortiment van Hed Cycling. Deze wielen zijn te krijgen in een tubeless ready variant voor draad- en vouwbanden, zowel voor disc als caliper uitvoeringen. De Ardennes prijst men vanwege het zeer lage gewicht voor aluminium wielen tussen de 1.400 en 1.700 gram, afhankelijk van de uitvoering. De nauwkeurig gebalanceerde Ardennes-wielen hebben een zeer goede rolweerstand en gevoel van comfort.