Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Harley Davidson gaat terug naar zijn wortels

Waar denk je als eerste aan als we het over Harley Davidson hebben? Waarschijnlijk aan een motor met dat typerende, donkere motorgeluid. Toch is het merk meer dan alleen een motorfabrikant. De Amerikanen komen (weer) met fietsen.

Harley Davidson kennen we vooral van de motorfietsen, maar het merk staat voor een groter assortiment. Begin vorige eeuw, tot en met het begin van de jaren twintig, produceerde William S. Harley en de broertjes Davidson een serie fietsen met pedalen. Deze waren bedoeld om jongere klanten aan te trekken, met als doel dat ze vroeg of laat een motor zouden kopen.

Nu Harley Davidson een feestje heeft te vieren – het bestaat 115 jaar – gaan de Amerikanen terug naar de vroegere jaren en komen er Heritage-fietsen. De Model 7-17 Standard bike van toen keert terug op de markt, alleen wordt deze in een hedendaags jasje gestoken. Het zijn Harley Davidson uit Milwaukee en Heritage Bicycles uit Chicago die de fietsen op dit moment in serie produceren.

De Heritage-fietsen krijgen een olijfgroene kleur. Een Amerikaanse kunstenaar geeft de opnieuw uitgevonden fietsen een speciaal tintje met hand geverfde strepen en accenten. In het voortandwiel is het Harley Davidson-logo terug te zien. Volgens de fabrikant ervaren fietsers straks veel comfort.

Als we je interesse hebben gewekt, dan moeten we toch wat tegengas geven. Er worden namelijk slechts tien van deze fietsen gemaakt. Ze gaan in de verkoop via het Harley-museum en kosten naar verwachting zo’n 4.200 dollar.