Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Halo: de overschoen die je laat opvallen

De dagen zijn korter en dus vindt een groter deel van onze fietsritten plaats in het donker. Het is daarom juist nu extra belangrijk om op te vallen in het verkeer. Sealskinz heeft enkele innovaties in haar gamma die je ondersteunen. De Halo overschoen is ongetwijfeld de meest in het oog springende.

De dagen zijn korter en niet zelden is het weer in dit jaargetijde slecht. Dat betekent dat je alles in het werk moet stellen om gezien te worden door andere verkeersdeelnemers. Het motto van Sealskinz is: ‘Get out and stay out whatever the weather’. Het merk beschermt je tegen het soms slechte weer en zorgt er bovendien voor dat je goed zichtbaar over straat kunt. Dit om de veiligheid te vergroten.

Licht op de hiel
De Halo is zonder twijfel de belangrijkste innovatie van Sealskinz als het gaat om extra zichtbaarheid. Deze overschoen is voorzien van een lichtje in de hiel. Doordat je draait met je verlichte hiel val je extra goed op in het verkeer. Onderzoeken onderstrepen dat het voor fietsers extra belangrijk is om gebruik te maken van verlichting op de bewegende lichaamsdelen.

Het led-lampje in de overschoen heeft drie verschillende standen. Je kunt die zelf bepalen. De zichtbaarheid in het verkeer neemt toe tot maar liefst vijfhonderd meter. Je hoeft niet direct te vrezen dat de overschoenlamp uitvalt, want ze gaat maar liefst 240 uur mee. In de video hieronder zie je hoe de Halo zijn werk doet.

De Halo is er in zowel een neoprene uitvoering (foto hierboven) als in een lightweight versie (foto hieronder). De eerste heeft een gesloten onderkant, de andere een open onderkant. Ze is verkrijgbaar in een klassieke zwarte kleur. De ritssluiting zit aan de zijkant. Daardoor kun je de overschoen bijzonder gemakkelijk aan- en uittrekken. De Halo heeft een consumentenadviesprijs van 55 euro.

Gerelateerde artikels