Deel dit artikel:

Guido Tschugg wint voorlaatste ronde eMTB Enduro World Series

Het e-mountainbiken zit in de lift. Sinds enige tijd heeft deze tak van sport zelfs een eigen eMTB Enduro World Series. Guido Tschugg greep afgelopen weekend zijn eerste overwinning in de Enduro World Series eMTB Masters in het Zwitserse Crans Montana.

Het Husqvarna E-Bicycles Racing-trio met Simon Carlsson, Alexandre Fayolle en Guido Tschugg trok voor de voorlaatste stop van het EWS-E seizoen naar Crans Montana in Zwitserland. De rijders legden negen etappes af, waaronder drie Power Stages bergop, over 70 kilometer onder wisselende weersomstandigheden. Hoewel Tschugg nooit een voorkeur had voor de Power Stages, begon de Duitser zijn dag met de snelste tijd in de eerste Power Stage. Hij nam zo een vroege voorsprong en won uiteindelijk zeven van de negen etappes. In de andere twee werd hij derde. Die prestaties waren uiteindelijk voldoende voor de eerste plaats in de Masters 45+-klasse.

Guido Tschugg: “Ik ben blij met de overwinning. Ik ben er al een paar keer dichtbij geweest, maar ditmaal vielen alle puzzelstukken precies op de juiste plaats. Het was een zwaar parcours met lange etappes. Ik kan meestal niet goed uit de voeten in de Power Stages, dus het was leuk om ook daar te winnen. Ik kijk uit naar de laatste ronde in Italië.”

Slotronde

Het EWS-E-seizoen van dit jaar wordt aankomend weekend afgesloten met de vijfde en laatste ronde in Finale Ligure (Italië). Ook daar is Husqvarna E-Bicycles Racing van de partij.