Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Guerciotti crosst weer in België

Team van Bart Wellens krijgt Lembeek Disc fietsen ter beschikking.

Het veldritcircus slaat vanaf aanstaand weekend zijn tenten weer op in den lande. Dat betekent nieuwe teams, nieuwe outfits en hier en daar nieuwe fietsen. Bij Team Steylaerts-Verona bijvoorbeeld gaan ze op Guerciotti bikes rijden.

Guerciotti is een bekende naam in het Vlaamse veldrijden. Althans, bij de oudere garde, die in de jaren tachtig Roland Liboton overwinningen aaneen zag rijgen op een fiets van dit Italiaanse merk.

Guerciotti is nooit helemaal weggeweest uit het veldrijden, maar nu komen ze terug op het hoogste niveau met Team Steylaerts-Verona.

Het team bestaat uit Marcel Meisel, Gianni Vermeersch, Bram Merlier en Maud Kaptheijns, de Europese kampioen onder 23. Niemand minder dan Bart Wellens voert de scepter over het viermanschap. Strijdwapen van dienst zal zijn de Lembeek Disc, een carbon racer die bestemd is voor elektronisch schakelen, uiteraard schijfremmen heeft (vanwaar anders ‘Disc’?) en een 1-by groepset heeft (1 enkel tandblad vooraan), te weten de Sram Force CX1 Disc.

Team Steylaerts-Verona trekt al meteen naar de USA voor de eerste twee World Cup races. Benieuwd of Guerciotti door de grote poort kan binnentreden… (RVS)

Gerelateerde artikels