Deel dit artikel:

GT maakt Grade-gravelbike elektrisch

De Grade van GT heeft er een elektrisch broertje bij. Deze veelzijdige bike met aluminium frame is uitgerust met de Mahle Ebikemotion X35+-motor in het achterwiel. Er zijn drie uitvoeringen.

De Grade bestaat al sinds 2015. GT bestempelt de lijn als veelzijdig. Op die manier spreekt de fabrikant een zo breed mogelijke doelgroep aan. Maar wie een blik werpt op de fietsen, ziet dat het in de eerste plaats vooral gravelbikes zijn. Datzelfde geldt voor de GT Grade Power, die er in drie smaken is: Amp, Bolt en Current. Zeker de Amp en Bolt zijn op het gravelen geënt. De Current leent zich dan weer iets meer voor de fietsende forens.

Alle drie modellen hebben het aluminium frame en de aandrijving van Mahle. Die zit in de naaf van het achterwiel verstopt. De motor heeft een vermogen van 250 watt en wordt gevoed door een accu van 250 wattuur. Die heeft zijn plaats in de onderbuis van het frame gekregen. De accu is uit het frame te halen, maar dat is slechts nodig voor onderhoud. Via de connector is hij namelijk in het frame op te laden. In de bovenbuis zit een knop voor bediening.

Comfort

Waar het frame van aluminium is, is de voorvork van carbon gemaakt. Het frame heeft zogeheten Floating Chainstays. Dat betekent dus dat de schuine achterbrug niet vastzit aan de zitbuis. Deze loopt door naar de bovenbuis. Dit moet het comfort op de oneffen paden een boost geven. Voor nog meer comfort kun je brede banden steken (tot maximaal 42 millimeter).

Het veelzijdige karakter klinkt door in onder meer de plaatsing van montagepunten op diverse cruciale punten, onder andere op de achterbrug en op én onder de bovenbuis. Op deze manier kun je bijvoorbeeld spatborden monteren. Dat is handig als je de e-bike als commuterfiets gebruikt. Voor weekendtochten is het monteren van tassen geen enkel probleem.

Drie uitvoeringen

De meest luxe uitvoering van de drie is de Amp (adviesprijs: 3.199 euro – linksonder afgebeeld). Deze heeft een 1×11 Shimano GRX800/600 mix met een 40T voorblad. Achter zit een SLX 11-42 cassette. De fiets, met het frame in Satin Bronze en met Aqua details, is voorzien van WTB Resolute 700×42 banden.

De Bolt (adviesprijs: 2.799 euro – in het midden afgebeeld) is uitgerust met een 2×10 Shimano GRX aandrijflijn met 46/30T voorbladen en een 11-34 cassette. Het model, gekleurd in Gloss Dark Teal met Battleship Grey details, heeft standaard WTB Nano 700x40c banden.

De Current (adviesprijs: 2.399 euro – rechtsonder afgebeeld) is voorzien van de Microshift Advent 1×10 aandrijflijn met een 40T voorblad en een 11-48 cassette achteraan. Het model heeft WTB Nano 700x40c banden. De Current heeft een recht stuur, wat hem dus meer op een forensfiets doet lijken. De painting van het frame is Satin Gunmetal met Black.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE