Deel dit artikel:

GripGrab legt focus op duurzaamheid bij nieuwe handschoenen

GripGrab heeft een nieuw assortiment handschoenen voor deze herfst en komende winter. Voor elke weertype heeft het Deense merk een geschikt model.

De Insulator 2 (39,95 euro) houdt de eerste herfstkou buiten. GripGrabs meest veelzijdige handschoen is wellicht de Hurricane 2 (59,95 euro). Die beschermt vooral tegen doorsnee wind en lichte regen. Bij sterke wind en lagere temperaturen komt de Windster 2 van pas. Steekt er regen de kop op, dan houdt de Polaris 2 (99,95 euro) je handen warm en droog. Voor het fietsen bij de meest strenge vrieskou is de Nordic 2 Lobster (79,95 euro) handschoen bedoeld.

Alle nieuwe, premium handschoenen van GripGrab zijn gebaseerd op hun voorgangers van de eerste generatie. Deze tweede lichting is doorontwikkeld aan de hand van feedback van klanten op de producten van de eerste generatie. Die zijn al enige jaren op de markt. Daarnaast hebben de Denen gekozen voor toepassing van de nieuwste stoffen om de constructie van de handschoenen naar een nog hoger niveau te tillen. In totaal bestaat de range voor 70 procent uit gerecyclede materialen.

Naast eersteklas handschoenen zijn er ook de GripGrab Ride Windproof Deep Winter Lobster Gloves (59,95 euro). Het ontwerp daarvan lijkt veel op dat van de Nordic 2, alleen is er voor andere materialen gekozen. Dat maak een lager prijspunt mogelijk. Beide hebben een 1+1+3 vingersplit en een zachte fleecevoering van gerecycled materiaal. Er is hier ook een antigeurbehandeling toegepast.

“Bij GripGrab zien we een toekomst voor ons waarin elke fietser op aarde wordt geïnspireerd en in staat wordt gesteld om zijn of haar fietspotentieel volledig te benutten. Het is daarom onze missie om fietsers te prikkelen om dat potentieel te verkennen en om producten te creëren die hen in staat stellen om er alles uit te halen. Met de nieuwe reeks herfst- en winterhandschoenen – GripGrabs beste ooit – kunnen fietsers het hele jaar door comfortabel fietsen, ze kunnen alle omstandigheden aan”, zegt Martin Krøyer, CEO en medeoprichter.

Cap en sokken

Behalve handschoenen is er ook de gloednieuwe GripGrab AquaShield Waterproof Cycling Cap (34,95 euro). Ook die maakt het volgens de Denen mogelijk om in alle seizoenen te fietsen, ongeacht het weer. Het laatste nieuwe product is de GripGrab Alpine Merino High Cut Winter Socks (29,95 euro). Deze zachte sokken van merinowol geven warmte tijdens lange winterse fietstochten.

Minder karton

De productverpakking is ook vernieuwd. De hoeveelheid toegepast karton is omlaag gebracht, doordat GripGrab veel informatie nu online aanbiedt. Via een QR-code op het label word je daar naartoe verwezen.