Deel dit artikel:

Grinta! TEST FEST: ontdek je de fiets van je dromen?

Toe aan een nieuwe fiets? Het Grinta! TEST FEST (zondag 28 augustus) in Oudenaarde is de uitgelezen kans om een grote diversiteit aan modellen aan de tand te voelen. Zo stap je goed voorbereid de fietsenzaak binnen op het moment dat je tot koop overgaat.

Talrijke fietsmerken hebben reeds bevestigd dat ze op zondag 28 augustus met hun testvloot naar de Markt in Oudenaarde komen. Naar verwachting zijn er in totaal zo’n tweehonderd fietsen te bewonderen en testen. Het overgrote deel bestaat uit racefietsen. Daarnaast zijn er merken die gravelbikes en elektrische racefietsen meenemen. Zij zorgen er ook voor dat er specialisten zijn die je alle ins en outs over de modellen kunnen vertellen. Een dergelijk testevent is uniek in zijn soort.

Het Grinta! TEST FEST strijkt neer op de Markt in Oudenaarde (van 10.00 tot 17.00 uur). Wie (onbeperkt) wil testen, schrijft zich vooraf online in. De kosten bedragen 15 euro per persoon. Behalve de toegang tot de testvloot krijg je als tegenprestatie gratis sportdrank en -voeding, gratis koffie en een goed gevulde giftbag. De voorinschrijvers ontvangen tevens een mooie koerspet van Grinta!.

Om het Grinta! TEST FEST in goede banen te leiden, zijn er enkele belangrijke spelregels. Het dragen van een fietshelm is om veiligheidsredenen verplicht. Daarnaast verzoekt de organisatie iedereen netjes om te gaan met de aangeboden testfietsen. Iedere deelnemer dient bovendien houder te zijn van een verzekeringspolis burgerlijke aansprakelijkheid ‘derden’.