Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grinta! Challenge: uitdaging in het Pays des Collines

Een prachtige naam, een juweeltje van een toertocht. Aanstaande zaterdag (28 april) wordt de Grinta! Challenge. Daarin maken fietsers kennis met het prachtige Pays des Collines. De Grinta! Challenge is onderdeel van de Coppa Grinta!.

Vanuit Doornik kan je snel het relatief onbekende maar prachtige heuvelland van het Henegouwse Pays des Collines ontdekken. De streek van Ellezelles, Flobecq en Frasnes-Lez-Anvaing biedt niet alleen weidse groene landschappen, maar ook een aantal stevige kuitenbijters zoals le col de la Croix Jubaru, le Mont de Mainvault en la Haizette, waarop wielertoeristen zich perfect kunnen uitleven.

De Grinta! Challenge doet prachtige rustige wegen aan in een regio die iets minder bekend is ons land. Als je ervoor openstaat om op nieuwe plekken te fietsen en niet bang bent om de uitdaging met jezelf aan te gaan op enkele klimmetjes, dan is de Grinta! Challenge zaterdag de plaats waar je moet zijn. Er zijn vier afstanden: 70 kilometer (730 hoogtemeters), 115 kilometer (1485 hoogtemeters), 155 kilometer (2120 hoogtemeters) en 175 kilometer (2400 hoogtemeters)

Start & finish
Tournai Expo Kain 
Rue du Follet 2 B
7540 Kain
• 175 kilometer: tussen 07:00 – 08:00 uur
• 155 kilometer: tussen 07:00 – 09:00 uur
• 115 kilometer: tussen 07:00 – 10:30 uur
• 70 kilometer: tussen 07:00 – 10:30 uur

Coppa Grinta!
De Grinta! Challange is onderdeel van de Coppa Grinta! Dit is een circuit van veertien toertochten, gespreid over Vlaanderen en gereden van februari tot september. Coppa Grinta!-tochten staan voor kwaliteit en fietsbeleving, van start tot finish. Wie de Coppa Grinta!’s fietst, maakt kans op leuke prijzen. Het principe is simpel: hoe meer je er fietst, hoe vaker je wordt beloond. Je maakt kans op de hoofdprijs: een Cannondale racefiets ter waarde van 2.999 euro. Lees meer.

Gerelateerde artikels