Deel dit artikel:

Gotour van Flyer in nieuw jasje

Flyer heeft haar Gotour vernieuwd. De e-bike van het Zwitserse merk is met name bedoeld voor ontspannende en comfortabele toertochten. Desgewenst kan hij worden uitgerust met het antiblokkeersysteem (ABS) van Bosch.

“Bij de ontwikkeling van deze toer- en trekkingfiets stonden comfort, alledaags gebruiksgemak en design centraal”, zegt productmanager Philipp Suter van Flyer. “Op de Gotour is het moeiteloos genieten en ontdekken tijdens lange tochten. En de e-bike is ook praktisch voor alledaags gebruik, bijvoorbeeld om naar het werk te rijden of om boodschappen te doen.”

De vernieuwde Gotour kenmerkt zich onder meer door een rechtop-zithouding en de in hoek verstelbare cockpit (door Flyer zelf ontwikkeld). Het comfortzadel en de bredere banden verhogen het comfort en maken de e-bike ook geschikt voor onverharde wegen en bospaden. Ondersteuning is er van de Performance Line CX-motor van Bosch die wordt gevoed door de accu met een capaciteit van 750 wattuur. De koplamp voorziet in een grote lichtbundel van 100 lux en dagrijverlichting voor veiligheid overdag en ‘s nachts.

Flyer biedt de Gotour aan in zes modelvarianten en drie frametypes (Comfort, Mixed en Gents). De e-bike is ook verkrijgbaar in een crossover-variant met nog dikkere banden voor alle terreinen en in een sportieve versie zonder bagagedrager. Voor de aandrijving is er keuze tussen naafversnellingen met riemaandrijving van Enviolo of derailleurs van Shimano. Er zijn drie kleuren: Frosty Sage, Enzian Blue en Cold Anthracite.

ABS van Bosch voor meer veiligheid

Voor extra veiligheid kan de Gotour worden uitgerust met het nieuwste antiblokkeersysteem (ABS) van Bosch. Het ABS Touring-systeem van Bosch is speciaal ontwikkeld voor toerfietsen. Het ondersteunt het remproces en maakt gelijktijdig remmen met de voor- en achterremmen mogelijk. Je blijft ook bij spontane remmanoeuvres in control.