Deel dit artikel:

GoPro Hero12 Black heeft langere accuduur en ondersteunt draadloze audio

GoPro heeft haar Hero12 Black geïntroduceerd. De accu van deze action cam gaat volgens GoPro twee keer langer mee na een laadbeurt dan zijn voorganger, met dank aan een nieuw energiebeheersysteem. De camera krijgt ook draadloze ondersteuning voor bluetoothaudio. De actioncam kost 449 euro en is vanaf aanstaande woensdag verkrijgbaar.

De GoPro Hero 12 Black biedt een 5,3k-sensor waarmee je 27-megapixelfoto’s kunt maken. De camera kan met deze generatie HDR-video’s opnemen met een 5,3k-resolutie. Dat kan met maximaal 30 frames per seconde of 4k met 60 frames per seconde. “Dit opent de deur naar nog meer creatieve mogelijkheden”, aldus GoPro in een persbericht.

Technische snufjes

De camera voorziet in verbeterde HyperSmooth-beeldstabilisatie en een verticale 9:16-opnamemodus op maximaal 4k en 30 frames per seconde. Die opnamemodus werkt ook als de camera horizontaal is bevestigd op bijvoorbeeld je stuur of helm.

Een andere professionele functie is de nieuwe Timecode Sync, waarmee het eenvoudiger wordt om meerdere Hero12 Black-camera’s te synchroniseren voor soepele multi-camera-bewerking. GoPro-abonnees beschikken over de nieuwe Quik Desktop App (zonder extra kosten), waarmee bewerken en beheren van inhoud mogelijk is op zowel desktop- als mobiele apparaten.

Energiezuinig en robuust

De camera werkt een stuk energiezuiniger dan de vorige generaties. Volgens GoPro is de accuduur tot twee keer zo lang als die van de voorganger, de Hero11 Black. Dat geldt bij gebruik van een meegeleverde Enduro-accu.

Voorts biedt de actioncam ondersteuning voor audioapparatuur via bluetooth. Je kunt op die manier bijvoorbeeld draadloze oordoppen zoals AirPods aansluiten. “Daardoor kunnen gebruikers hoogwaardige geluiden vastleggen voor bijvoorbeeld vlogs.”

De Hero12 Black is waterdicht tot 10 meter zonder extra behuizing en heeft als altijd een robuust ontwerp. Daardoor is hij bestand tegen zware omstandigheden – neem de camera gerust mee de trails op. De behuizing heeft ditmaal blauwe spikkels. Het vorige model was nog volledig zwart.

Max Lens Mod 2.0

Tevens brengt GoPro een Max Lens Mod 2.0-set op de markt. Die bestaat uit diverse lenskappen, waarmee het gezichtsveld van de camera kan oplopen tot 177 graden. Volgens GoPro is dat 36 procent meer dan het standaard gezichtsveld van de Hero 12 Black. Aan een GoPro Hero12 Black inclusief een Max Lens Mod 2.0-set hangt een prijskaartje van 537,98 euro.