Deel dit artikel:

Goedele Adams rijdt haar eigen Ronde van Frankrijk

De Tour de France is een uitdaging van formaat. Niet alleen voor de renners die deze drie weken in koers zijn, maar ook voor Goedele Adams (37) uit Puurs. Onze landgenoot rijdt voor de profs uit. Op deze manier zamelt ze geld in voor Warriors Against Cancer en Think Pink.

Goedele Adams is een dame met een missie die voortkomt uit persoonlijke malheur: op haar dertigste werd oestrogeengevoelige borstkanker bij haar vastgesteld. Zo belandde ze in een heftige periode met behandelingen. Hoe zwaar ook, ze begon al snel met sporten omdat dat haar gezondheid ten goede zou komen. Nog geen half jaar na haar behandeling reed Goedele de Ronde van Vlaanderen. Een jaar later fietste ze in haar eentje de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker, en dat in vier dagen tijd.

Eerder in Parijs

Inmiddels zijn Adams en de fiets onafscheidelijk. Dat blijkt ook wel uit haar nieuwste uitdaging: een eigen Ronde van Frankrijk ten voordele van Warriors Against Cancer en Think Pink. “Ik had ooit als grapje laten vallen dat ik de Tour de France weleens zou willen fietsen. Na vier à vijf jaar trainen zou mij dat wel lukken, dacht ik. Toen mijn trainer zei dat ik het in acht maanden trainen zou halen, is het toch werkelijkheid geworden”, liet ze onlangs optekenen.

Deze weken werkt onze landgenoot in Frankrijk de 21 etappes af die samen goed zijn voor meer dan 3.400 fietskilometers. Ze wordt vergezeld door een compleet team, bestaande uit drie fietsbegeleiders en tien andere crewleden die voor onder meer de verzorging garant staan. Er rijden twee volgwagens en een mobilhome mee. Het project draagt de veelzeggende naam Queen Stage.

Adams rijdt voor de profs uit. Dat betekent concreet dat ze vandaag de etappe fietst die de renners morgen op het programma hebben staan. Lukt het haar om Parijs te halen, dan staat ze dus een dag eerder dan de renners op de Champs-Élysées.

Fondsenwerving

Adams is met Queen Stage actief op het gebied van fondsenwerving voor Warriors Against Cancer en Think Pink. Die fondsenwerving bestaat uit meerdere onderdelen. Mensen kunnen een vrije gift schenken en er wordt fietskledij van The Vandal aan 35 euro per stuk verkocht. Per shirt gaat er 10 euro naar het goede doel. Daarnaast is er een tombola, bestaande uit 21 rondes, gelijk aan het aantal etappes. Elke dag kun je een lot van 5 euro kopen. Zo maak je kans op prijzen.

Alle projectkosten worden gedragen door partners. Zo gaan de ingezamelde middelen rechtstreeks en volledig naar de twee goede doelen, verzekert de organisatie van Queen Stage.

Strava Challenge

Tot slot is er een Strava Challenge. Adams en Queen Stage roepen mensen op om zo veel mogelijk kilometers af te leggen. “Hoe vaak sporten we samen de 3.404 kilometer? Dat testen we tijdens de Strava Challenge. Samen bewegen is het beste dat je kan doen voor je huidige en toekomstige gezondheid.”