Deel dit artikel:

Goed zien (en gezien worden) bij Optiek Dhondt

Een nieuw fietsseizoen vraagt om een nieuwe fietsbril. Keuze zat bij Optiek Dhondt, waar ook brildragers aan hun trekken komen. “Onze missie is een oplossing te vinden voor wie die nog niet heeft gevonden”, aldus Maxim Van Den Abeele van Optiek Dhondt.

Vorige zomer gaven we in een artikel over fietsbrillen op sterkte aan dat er voor elk budget van fietsende brildragers een oplossing bestaat. Uit de reacties bleek dat niet iedereen overtuigd was van het prijskaartje van een Oakley-sportbril op sterkte die werd aangeprezen door Maxim Van Den Abeele, zaakvoerder van Optiek Dhondt in Ronse.

“Het is waar, voor een Oakley-bril op sterkte kom je al snel aan 350 euro en meer. Ik blijf er echter bij dat je ogen het waard zijn. Ik zei het de vorige keer al: Oakley biedt het neusje van de zalm aan als het gaat om een sportbril op sterkte. Aan de lenskwaliteit kan niemand tippen.” Tegelijk heeft Maxim begrip voor mensen die kritisch blijven en liever wat minder centen neertellen voor een fietsbril op sterkte. “Voor hen hebben we nu een oplossing.”

Stuyven achterna

Optiek Dhondt vond een mooi alternatief bij het Italiaanse brillenmerk KOO, de brillenleverancier van onder andere Jasper Stuyven en zijn ploegmaats bij Trek-Segafredo. Het aantal modelletjes van KOO dikte de voorbije jaren fors aan. Hun nieuwste model heet Supernova en is echt vederlicht.

“Wie ver- of bijziend is, moet echter eerder in de richting kijken van de modellen Spectro en Demos. Die worden het meest gedragen door de profrenners en bieden de mogelijkheid om er een optische clip in te klikken.” Een optische clip? “Dat is een accessoire dat je los van de sportbril aanschaft. Een soort minimontuurtje waarin we brilglazen op jouw sterkte monteren”, licht Maxim toe.

“Ik ben blij dat we een extra duurzame optie kunnen aanbieden voor fietsende brildragers.”

Optische clip

In de zomer van 2016 testten we in Grinta! een reeks van zes fietsbrillen op sterkte. Vier van die brillen werden toen ook uitgerust met zo’n optische insert. De ervaringen bleken niet al te denderend. Die inserts waren vaak weinig kwalitatief en voelden krakkemikkig aan. Alleen de clip-on bij de Adidas-sportbril hield nog enigszins stand, al betaalde je daar toen ook al bijna 400 euro voor. Met enig vooroordeel gingen we dan ook op pad met de KOO Spectro voorzien van optische clip met correctie -4.

Het resultaat was verrassend goed. De KOO Spectro is een vette bril met opvallende looks en dat alleen moet brildragers plezieren. De optische clip klik je heel makkelijk in en uit en blijft ook stabiel in het frame zitten. Soms klagen mensen die optische clips gebruiken al eens over wimpers die het montuur raken. In ons geval was dat niet aan de orde.

Oplossing onder de 300 euro

De test van de KOO Spectro met optische clip bleek dus geslaagd. Maar hoeveel kost dat nu? “Een brildrager is bij ons al geholpen voor 295 euro”, zegt Maxim. “Ik ben vooral bijzonder blij dat we een extra duurzame optie kunnen aanbieden voor fietsende brildragers. We bieden contactlenzen aan maar sommige mensen hebben daar nu eenmaal problemen mee.”

“Wie bereid is iets meer te investeren, kiest voor een Oakley op sterkte. Beter vind je niet. Wie dat prijskaartje te hoog vindt, kan nu ook kiezen voor de brillen van KOO met kwalitatieve optische clip. Weet je, ik word er echt gelukkig van als ik iemand kan helpen. Daarvoor doen we het.” Intussen nam Maxim ook het sportbrillenmerk Julbo mee in zijn aanbod. “Met prijzen die nog scherper zijn: € 220 met optische clip, € 290 met glazen op sterkte.”

Doe eens ‘zot’: Go Mad

Wie zichzelf wil verwennen, kiest voor een unieke fietsbril. Eentje die volledig is gepersonaliseerd naar jouw wens. Ook dat kunnen ze bij Optiek Dhondt. “Daarvoor ben ik enkele jaren geleden een samenwerking aangegaan met de lakkerij M-Level van David Meirhaeghe. Samen richtten we MAD Custom Creations op. David is een artiest: hij maakt van brilletjes echte juweeltjes, geheel naar jouw wens. Je unieke bril die matcht met je helm en fiets: alles is tegenwoordig mogelijk.”

OPTIEK DHONDT BIEDT AAN:

Contactlenzen

“Veel fietsers zweren bij contactlenzen. Het laat hen toe om eender welke sportbril te dragen. We bieden diverse soorten contactlenzen aan en die kan je bij ons uitproberen. Het moet een match zijn.”

Oakley op sterkte

“Wie lak heeft aan contactlezen, kiestvoor een bril op sterkte. De Oakleymodellen Flak 2.0, de Plazma, de FieldJacket, de Radar EV en de Jawbreakerkunnen perfect op sterkte wordengemaakt. Eerst onderwerpen we deklant aan een oogonderzoek, daarnakan hij of zij het model kiezen.”

KOO met optische clip

“Nieuw in ons aanbod en aan te radenvoor wie liever wat minder uitgeeftaan een bril op sterkte. De populairemodellen Spectro en Demos van hetItaliaanse KOO kunnen we voorzien vaneen kwalitatieve optische clip.”

Custom all the way!

Elke klant die een fietsbril aanschaft bij Optiek Dhondt kan die, mits betaling van een supplement, laten customizen. Want een fietsbril dragen, is niet alleen een kwestie van zien maar ook van gezien worden.

www.optiekdhondt.be

Gerelateerde artikels