Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Giant zet weer in op premium

De voorbije paar jaar werkte Giant Belgium hard aan de uitbouw van het merk ‘in de breedte’. Nu Giant weer een stabiele basis heeft, zet de distributeur in 2018 weer in op de high-end fietsen.

Giant Belgium neemt voor 2018 de volledige ‘Performance-lijn’ op in het gamma en dat is uiteraard goed nieuws voor de liefhebbers van high-end materiaal. Het neusje van de zalm op vlak van allround inzetbare racefietsen is de TCR Advanced SL 0 die zowel met velgremmen (8.999 euro) als met schijfremmen (9.899 euro) beschikbaar is.

Het peloton hardtail mountainbikes wordt aangevoerd door de XTC Advanced 29er 0. Technisch ongewijzigd, maar voor dit jaar wel voorzien van een übercoole oranje kleurstelling en een Sram XX1 groep voor 7.299 euro.

De Anthem Advanced Pro 29er 1 is wel compleet nieuw en luidt voor Giant de terugkeer van de 29” fully in. Met een Sram GX Eagle aandrijving en een Fox 32 Float SC vork moet deze off-road allesvreter 4.499 euro kosten. Giant behoudt (uiteraard) de 27,3” full-suspension in het gamma, maar de vraag vanuit de fietserswereld naar een 29” volgeveerde fiets was zo groot dat Giant niet anders kon dan overstag gaan.

Het goede nieuws van Giant is er niet alleen voor de heren want met de LIV Langma is er nu ook een ‘dames-TCR van topkwaliteit’ beschikbaar in België en wel in verschillende versies (met geïntegreerde of klassieke zadelpen, met schijven of velgremmen). De LIV Langma Advanced SL1 is met een Shimano Ultegra Di2 aandrijving en nette carbon wieltjes de jouwe in ruil voor 5.399 euro.

En voor de dames die zich ’s winters graag eens lekker vuil maken maakt de LIV Brava damescrossfiets (met Sram Apex 1 voor 1.899 euro) zijn entree in het Belgische gamma.

Al het Giant-nieuws op www.giant-bicycles.com