Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Giant fietst naar Grand Départ

In het openingsweekend van de Tour de France organiseert Giant wederom de Tour Ride. Met de Grand Départ in Düsseldorf heeft de organisatie ervoor gekozen om de routes naar de Duitse stad te leiden. De inschrijving voor de Tour Ride (zaterdag 1 juli) is inmiddels geopend.

Afgelopen jaar was sportcentrum Papendal in het Nederlandse Arnhem nog het kloppend hart van de Tour Ride. Rond die stad trapten de deelnemers hun kilometers weg. Maar met Düsseldorf om de hoek wilde de organisatie dit jaar beslist iets anders. Zij koos ervoor om drie routes uit te zetten die de fietsers naar de Duitse stad brengt. Ze kregen de naam Extreme, Classic en Women Only mee.

De Extreme start bij het kantoor van Giant in Lelystad. Na 225 kilometer komen de deelnemers aan in Düsseldorf. Wie wil deelnemen behoort tot een select gezelschap, want er is slecht plek voor twintig mensen. Er wordt in een peloton gereden dat een tempo van 28 tot 30 kilometer per uur aanhoudt. De Classic is korter, met 150 kilometer. De start is in Venlo. Vanaf hier vertrekken meerdere groepen. Die houden wisselende snelheden aan. Bij de inschrijving kun je het gewenste tempo aangeven.

Giant heeft ook een vrouwentak, het merk Liv. Het is daarom dat ze bij Giant ook aan de vrouwen denken. Women Only is, hoe kan het ook anders, enkel bedoeld voor de fietsende vrouwen. Een peloton van maximaal 25 vrouwen stapt in Venlo op en rijdt in 100 kilometer naar Düsseldorf. De gemiddelde snelheid ligt tussen de 25 en 28 kilometer per uur.

Bij mensen met interesse rijst misschien de vraag: wat gebeurt er na afloop? Giant brengt de deelnemers aan de Tour Ride netjes terug naar huis, naar de oorspronkelijke startplek. Dat gebeurt na een douche en pastamaaltijd. De fietsen worden zorgvuldig op aanhangers terug naar Nederland gereden. De inschrijfprijzen zijn 59,95 euro voor de Extreme en 49,95 euro voor de Classic en Women Only. De medische en technische verzorging en ravitaillering zijn inbegrepen. Ook krijg je een shirt van Team Sunweb.

Gerelateerde artikels