Deel dit artikel:

Giant – Alpecin komt bij van gruwelijk incident

Britse toeriste (73) opgepakt wegens roekeloos rijgedrag.

Giant – Alpecin komt beetje bij beetje bij van het gruwelijke incident van afgelopen weekend waarbij een vrouw in Calpe inreed op de trainende trein van de Duitse formatie. Gemakkelijk gaat dat niet. Klassiekerspecialist John Degenkolb kan nog niet vervoerd worden van Spanje naar Hamburg. Degenkolb, die een onderarm brak, moet in de Duitse stad voor een tweede maal geopereerd worden. “Ik wil er niet over speculeren of John aan de voorjaarsklassiekers kan meedoen, maar ik houd er maar geen rekening mee”, reageert teammanager Iwan Spekenbrink vanochtend in De Telegraaf.

Ook voor Ramon Sinkeldam komen de klassiekers zeer waarschijnlijk te vroeg. Bij de Nederlander werd gisteren na een röntgenfoto een scheurtje in het schouderblad vastgesteld. Hoewel hij aanvankelijk dacht dat zijn verwondingen meevielen, is hij na dit slechte nieuws toch positief gestemd. “Natuurlijk is dit balen, maar zes man van onze ploeg zijn frontaal geschept door een auto en niemand verkeert in levensgevaar”, reageert Sinkeldam realistisch tegenover De Telegraaf.

De vrouw die het incident veroorzaakte, een 73-jarige Britse toeriste, is opgepakt wegens roekeloos rijgedrag. De vrouw reed met een Britse auto en zou aan de verkeerde kant van de weg gereden hebben. Dat schrijft de Spaanse sportkrant AS. Volgens de krant is ze in een moment van onoplettendheid aan de linkerkant van de weg gaan rijden, zoals de Britse in eigen land gewoon is. De toeriste maaide verschillende renners van Giant – Alpecin onderuit. Warren Barguil, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam, Max Walscheid en sprintbom John Degenkolb moesten naar het ziekenhuis.

  • Is jullie wel eens iets soortgelijks overkomen? Reageer op Facebook.